Evenimentul Zilei > Justitie > ANI: Preşedintele CJ Călăraşi, conflict de interese şi abuz în serviciu
ANI: Preşedintele CJ Călăraşi, conflict de interese şi abuz în serviciu

ANI: Preşedintele CJ Călăraşi, conflict de interese şi abuz în serviciu

Răducu George Filipescu este al cincelea preşedinte de consiliu judeţean descoperit în incompatibilitate, în ultimele luni, de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu, este acuzat că a distribuit peste 1 milion de lei din bugetul instituţiei către două asociaţii de dezvoltare intercomunitară – Ecoaqua şi Ecomanagement Salubris -, în contextul în care era şi preşedinte al consiliului director al acestora. Faptele au fost comise în anii 2009 şi 2010, potrivit inspectorilor de Integritate. Preşedintele CJ Călăraşi a fost informat asupra demarării procedurile de verificare a sa, însă nu a dorit să exprime niciun punct de vedere în faţa ANI, potrivit unui comunicat al Agenţiei. Au fost sesizate organele penale competente.
Răducu George Filipescu este al cincelea preşedinte de Consiliu Judeţean depistat în stare de incompatibilitate, de ANI, în ultimele luni. Ceilalţi sunt Constantin Ostaficiuc – Timiş, Gheorgeh Bunea Stancu – Brăila, Constantin Nicolescu – Argeş şi Vasile Pruteanu – Neamţ.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: