ANI: Ecaterina Andronescu, în stare de incompatibilitate

ANI: Ecaterina Andronescu, în stare de incompatibilitate

Ecaterina Andronescu, rector al Politehnicii Bucureşti şi senator, se află în situaţie de incompatibilitate. Fostul ministru al Educaţiei mai este acuzat şi de conflict de interese, după ce şi-a finanţat propriul proiect, din care ar fi câştigat aproximativ 40.000 de lei.

"Dacă ANI a luat această decizie, atunci eu o voi ataca în justiţie", a răspuns Ecaterina Andronescu, în această dimineaţă, la RTV.

În ceea ce priveşte proiectul autofinanţat, este vorba depre un program pentru masteranzi din care, conform RTV, Ecaterina Andronescu a obţinut, în mai puţin de doi ani, suma de 40.000 de lei.

În cazul fostului ministru al Educaţiei, ANI a sesizat Parchetul General.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenţia Naţională de Integritate a mai găsit incompatibili în funcţie pe deputatul PSD Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Ştefan Drăgulescu, deputat PDL si rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi Nicolae Robu, senator PNL şi rector al Politehnica Timişoara.

Demersul ANI are loc după ce Daniel Funeriu, ministrul educaţiei, a trimis către agenţie o cerere pentru a clarifica situaţiile de incompatibilitate ale celor care deţin funcţii de demnitate publică sau de conducere într-un partid şi de rector într-una din universităţile româneşti. „...în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale (...) persoanele care deţin funcţia de rector trebuie să opteze între această funcţie şi funcţia de conducere sau de demnitate publică şi / sau funcţia de conducere în cadrul unui partid politic deţinute”, stipulează noul act normativ. „Având în vedere faptul că perioada de 60 de zile a expirat, vă solicit să dispuneţi luarea măsurilor legale în vigoare pentru clarificarea situaţiilor de incompatibilitate”, a precizat Daniel Funeriu în cererea adresată către ANI. Vom reveni cu amănunte