Evenimentul Zilei > Actualitate > Angela Merkel amână deciziile grele privind salvarea zonei euro pentru miercuri
Angela Merkel amână deciziile grele privind salvarea zonei euro pentru miercuri

Angela Merkel amână deciziile grele privind salvarea zonei euro pentru miercuri

Cancelarul german, Angela Merkel, a temperat aşteptările privind rezultatul summit-ului european care are loc astăzi, privind criza din zona euro. Oficialul german a spus că deciziile nu vor putea fi luate decât la summit-ul ce va avea loc miercuri.

"Pentru mine este important să repet că astăzi pregătim deciziile de miercuri", deoarece negocierile se poartă asupra unor "subiecte uneori foarte complexe din punct de vedere tehnic, precum funcţionarea FESF", Fondul de salvare a zonei euro pentru ţările aflate în dificultate, a declarat Merkel, la sosirea la Consiliul European, la Bruxelles, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Acesta este motivul pentru care nu trebuie să ne aşteptăm la decizii astăzi legat de zona euro, ci numai miercuri", a adăugat cancelarul german.

Angela Merkel a reafirmat, pe de altă parte, că o schimbare a Tratatului UE nu trebuie să fie tabu în Uniunea Europeană, pentru a ameliora disciplina bugetară comună a ţărilor care o compun. Ea intenţionează să ridice subiectul în timpul summit-ului de duminică.

Astăzi se desfăşoară o importantă reuniune a şefilor de stat şi de guvern din toate ţările UE, iar după-amiază va avea loc o întâlnire în cerc restrâns a celor 17 lideri ai statelor din uniunea monetară.
Citiţi şi:

  • Şi totuşi, dacă Merkel şi Sarkozy nu se înţeleg? O mare putere ar putea prelua frâiele UE
  • Traian Băsescu: România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni
  • Merkel s-a enervat: "Francezii nu cedează nimic în negocierile privind criza"
  • Zona euro, în perfuzii. Ce mai poate salva moneda unica?