Angela Gheorghiu şi Sting continuă în duet

Angela Gheorghiu şi Sting continuă în duet

După ce au cântat la Petra, în memoria lui Pavarotti, cei doi plănuiesc un album.

Concertul în memoria marelui tenor Luciano Pavarotti, eveniment desfăşurat recent în Iordania, a adus pe scena de la Petra nume mari ale scenei internaţionale, printre care şi celebra soprană română Angela Gheorghiu, prilej pentru aceasta să-şi revadă vechi prieteni, cu care are de gând să colaboreze în viitorul apropiat.

O idee născută în urmă cu ceva vreme şi care s-a materializat abia la acest concert este duetul cu Sting. Cei doi artişti se cunosc de multă vreme, iar la spectacolul din Iordania au cântat împreună o arie din opera „Don Giovanni“, de Mozart. Această colaborare are mari şanse să continue pe viitor, deoarece atât Angela Gheorghiu, cât şi Sting îşi doresc să scoată un album împreună.

„Sting este un fan al meu“

Ne puteți urmări și pe Google News

Concertul, organizat de Nicoletta Mantovani, văduva tenorului dispărut cu un an în urmă, a adunat la Petra artişti ca Jose Carreras, Placido Domingo, Andrea Bocelli, Laura Pausini sau Zucchero.

Prezenţa sopranei române a fost incertă până în preziua spectacolului, însă Angela Gheorghiu a reuşit să ajungă în Iordania, chiar dacă era foarte ocupată cu un alt proiect - premiera operei „Faust“, la Opera din Viena. Artista a ajuns în Iordania chiar în dimineaţa zilei de 12 octombrie (când a avut loc concertul), cu avionul particular al familiei regale din Iordania.

„Sting şi Andreea Bocelli mi-au fost parteneri ideali şi am rămas plăcut impresionată de Sting, pentru că a dorit să cântăm un duet, adaptat la lăută, din opera «Don Giovanni». A fost cu adevărat un moment extraordinar. Este un mare artist şi un fan necondiţionat al meu. A doua zi, pe terasa hotelului la care stăteam, l-am învăţat să cânte româneşte şi i-am cântat împreună «La mulţi ani, cu sănătate» prietenului său, actorul Hugh Jackman, care împlinea 40 de ani“, spune Angela Gheorghiu.

Proiecte cu Pet Shop Boys

„Am fost fericită şi onorată să fac parte din familia prietenilor lui Luciano şi să realizăm un vis al lui, acela de a face un concert în Iordania. Prinţesa Rania a Iordaniei şi Nicoletta Mantovani au muncit enorm pentru ca acest concert să aibă loc într-un loc atipic pentru un astfel de eveniment“, adaugă soprana.

În afară de Sting, artista este „curtată“ pentru o colaborare de membrii trupei britanice Pet Shop Boys, şi ei fani declaraţi ai Angelei Gheorghiu. Între timp, soprana îşi onorează obligaţiile concertistice, urmând să susţină duminică, la Viena, ultimul spectacol al operei „Faust“, după care va pleca în SUA, pentru o serie de spectacole în Pittsburgh şi New York.