Alături de Ciocîrlan, au mai fost trimişi în judecată gestionarul Serviciului Logistic al Poliţiei Alba, agentul de poliţie Adrian Ciugudean – pentru infracţiunile de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals, precum şi Ioan Jurje-Vale, administratorul unei firme din Baia Mare – pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Prejudiciu de 120.000 de lei

Procurorii DNA au stabilit că, în cursul anului 2006, IPJ Alba a efectuat o achiziţie publică de articole de îmbrăcăminte, impermeabile, prin cerere de ofertă, câştigată de o firmă din Baia Mare.
Contabilul şef ar fi dispus achitarea a peste 150.000 lei pentru 511 impermeabile, "deşi în realitate au fost executate şi predate doar 109 impermeabilele comandate", după cum au menţionat procurorii. Pentru acoperirea acestei situaţii, Ciocârlan ar fi întocmit acte în fals, cerându-i agentului Adrian Ciugudean să le semneze. Paguba stabilită de anchetatori se ridică la aproape 120.000 lei.

Şeful IPJ Alba, Tudor Grindean a declarat că cei doi angajaţi vor fi puşi la dispoziţia Poliţiei Alba, pe durata procesului, timp în care vor primi alte sarcini, ce nu au nici o legătură cu activitatea desfăşurată până în prezent. Grindean a mai spus că a fost declanşată o anchetă şi în cadrul Poliţiei Alba, însă aceasta a fost supendată, conform procedurilor, pe durata anchetei DNA.