Editura Evenimentul si Capital

Angajat la Protecția Copilului Constanța, reținut pentru coruperea sexuală a minorilor

Autor: | | 0 Comentarii | 290 Vizualizari

Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Constanța a decis astăzi suspendarea din funcție a unui angajat care seara trecută a fost reținut de Poliție, fiind cercetat pentru coruperea sexuală a minorilor. Bărbatul lucra la Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii.

IPJ Constanța informează că “la data de 01.10.2016 s-a înregistrat la Poliţia Municipiului Constanţa, denunţul numitului Manea Constantin Dorel, aflat în stare de arest la domiciliu, în care arată faptul că începând cu anul 2011, numitul Crăciun Andrei Eduard, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, a invitat la domiciliul său 3 minorii toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu acestia.

În încheierea denunţului formulat, numitul Manea Constantin Dorel, arată faptul că doreşte să beneficieze de prev. art. 19 din Lg. 682/2002. În urma activităţilor desfăşurate, la data de 11.01.2017, lucrătorii BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor, faptă prevăzută de art. 272 alin. (1) din C.P., de către denunţătorul Manea Constantin Dorel, trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor şi o infracţiune de şantaj, faptă prevăzută de art. 207 alin. (2) şi (3) din C.P. şi o infracţiunii de şantaj de persoana vătămată , dispunându-se totodată schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat numitul Crăciun Andrei Eduard, din infracţiunea de act sexual cu un minor, în infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat următoarea situaţie de fapt: denunţătorul Manea Constantin Dorel, cunoscând că numitul Crăciun Andrei Eduard a desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor, cu sprijinul numitului Petrechiuţă Nicu, a încercat să determine victimele să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun Andrei Eduard, să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, în aşa fel încât numitul Manea C-tin Dorel să poată beneficia de prev art. 19 din Lg. 682/2002.

De asemenea s-a constatat că Petrechiuţă Nicu şi Burcea George Cătălin, în perioada Iunie-Iulie 2015, respectiv Februarie - Noiembrie 2016, l-au constrâns pe Crăciun Andrei Eduard, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani pentru a nu da în vileag activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016.

În urma cercetărilor, la data de 18.01.2017, lucrătorii BIC, au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a numiţilor PETRECHIUŢĂ NICU, MANEA CONSTANTIN DOREL, CRĂCIUN ANDREI EDUARD şi s-a solicitat luarea măsurii controlului judiciar pentru numitul BURCEA GEORGE CĂTĂLIN. Numiţii Petrechiuţă Nicu, Manea Constantin Dorel şi Crăciun Andrei Eduard, au fost depuşi în CRAP Constanţa, urmând ca în data de 19.01.2017, să fie prezentaţi la Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă”.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI