Dan Andronic: “Știrea asta cu tâlharii care terorizează populația, pentru că au fost eliberați condiționați, este rodul unor minți ușor neghioabe și profund nedemocratice.
Numai în regimurile dictatoriale singura cale de reeducare este închisoarea eternă.
Dacă nici măcar ăsta nu e un argument solid, le dau altul: potrivit statisticilor, în SUA, 41 la sută din cei eliberați înainte de termen se întorc în închisoare. Iar ăia chiar au pedepse mari…
La noi, din 21.000 de eliberați înainte de termen, 509 au comis-o din nou.
Comparați și judecați singuri, nu mai ascultați toate prostiile.
QED!”

Reacția lui Dan Andronic vine ca urmare a unei postări preluată de toată presa.

Iată postarea citată:

“509 de deținuți care au fost eliberati in baza legii recursului compensatoriu, așa-zisa promoție Tudorel Toader, au comis noi infracțiuni violente. Aici vorbim de crima, viol, tâlhărie, pedofilie, act sexual cu un minor, pornografie infantila etc. Este răspunsul oficial al ministrului Justiției la o interpelare, pe care am adresat-o in calitate de deputat PNL. Ministrul Ana Birchall ma mai informează ca numărul celor care au beneficiat de beneficiile recursului compensatoriu de la intrarea in vigoare a legii este de 21.049 persoane.

Dintre acestea, mai mult de 7000 au fost cazuri de infracțiuni deosebit de periculoase, omor, viol, tâlhărie calificata etc. 1877 de persoane eliberate au fost reincarcerate, iar 509 deținuți eliberați din nou au comis noi crime, violuri și tâlharii!

Tot ministrul Justiției îmi raspunde oficial unei alte interpelări in care îmi comunica faptul ca la nivelul lunii august, după drama de la Caracal, guvernul Dancila a pregătit un OUG de înăsprire a pedepselor pentru cei care comit fapte grave, spre limitele maxime, însă acel proiect a rămas in aer.

PNL solicita PSD și premierului demis Viorica Dancila sa rupă frăția cu criminalii, violatorii și tâlharii și sa accepte abrogarea recursului compensatoriu și înăsprirea pedepselor pentru criminali, violatori și tâlhari!”, a scris deputatul PNL Florin Roman pe Facebook.