Evenimentul Zilei > Justitie > Andrei Plăcintă, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor
Andrei Plăcintă, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor

Andrei Plăcintă, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor

Andrei Răzvan Plăcintă, fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În vara anului trecut, el a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Plăcintă jr. a fost, de fapt, condamnat la trei ani de închisoare pentru tentativă de omor, un an pentru tâlhărie și șapte luni pentru ultraj, toate cu suspendare. Decizia în cazul condamnării lui Plăcintă Jr. nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Ironia sorții, martorul cheie – parte vătămată Nicolae Stan și-a pierdut viața în cursul procesului, în urma unei căzături în timpul căreia a suferit o rană gravă la cap. Decesul a survenit la spital, la începutul lui ianuarie 2012, după ce Nicolae Stan se rănise în decembrie 2011.
Iubita lui Plăcintă jr., Delia Harabulea, și-a schimbat și ea, în fața instanței, declarațiile date în fața procurorilor.
La începul lunii decembrie 2010, Andrei Răzvan Plăcintă s-a întâlnit cu prietena sa, cu care era împreună de aproape un an, şi a acuzat-o că are o relaţie cu un alt bărbat. Gelos, tânărul i-a cerut telefonul, pentru a-i verifica mesejele. Fata a povestit la poliţie că, la început, i l-a dat, după care, în momentul în care a vrut să-l recupereze, Plăcintă a început să fie agresiv.
Incidentul a avut loc în stradă şi mai mulţi trecători au intervenit în sprijinul tinerei. Pentru unul dintre martori, decizia l-a adus la un pas de moarte.

Din informaţiile de la dosar, Plăcintă s-a urcat la volanul maşinii sale şi l-a lovit pe bărbatul care a sărit în ajutorul prietenei sale. Acesta s-a ţinut de capota maşinii, însă a căzut pe asfalt. Martorii au declarat că Plăcintă a trecut de 26 de ori cu maşina peste victima sa. Bărbatul a avut nevoie de 45 de zile de spitalizare, la Spitalul Universitar din Bucureşti, pentru rănile grave pe care le-a suferit.

Pentru faptele sale, Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat, pe 29 decembrie 2010, dar a fost eliberat câteva săptămâni mai târziu. Cu toate că a fost acuzat de tentativă de omor, el a solicitat instanţei, prin intermediul avocaţilor, să fie judecat în libertate, întrucât nu prezintă un pericol public.


CITIŢI ŞI:

  • Andrei Plăcintă nu poate pleca în Italia, la muncă
  • Fiul senatoarei Plăcintă fumează cannabis din 2007
  • Beizadeaua Plăcintă şi-a lovit victima "prin manevre succesive"
  • Fiul senatoarei Plăcintă, trimis în judecată pentru tentativă de omor
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: