Andrei Craciun, primul talent descoperit la Premiile Ioan Chirilă

Andrei Craciun, primul talent descoperit la Premiile Ioan Chirilă

E greu să fii la început de drum în construirea unei cariere. Să baţi la uşi care de cele mai multe ori ţi se închid în nas. Să ştii că eşti bun şi să vrei să demonstrezi asta, dar nimeni să nu vrea să te asculte. N-ai nevoie decât de un impuls, de o şansă.

Tinerii care îşi doresc să devină gazetari sportivi au parte de o astfel de oportunitate prin Talentul Anului, competiţia dedicată tinerilor aspiranţi în cadrul Premiilor Ioan Chirilă. Este o poliţă în alb semnată de brandul Ioan Chirilă pentru cei talentaţi şi pasionaţi de această profesie.

De 3 ani lucrez la "Evenimentul zilei"

Primul câştigator al campaniei Talentul Anului a fost Andrei Craciun. A trimis un articol la prima ediţie a competiţiei şi a câştigat.  Ca premiu, urma să colaboreze timp de trei luni la Evenimentul zilei. Dar odată ajuns în redacţie a avut ocazia să-şi demonstreze talentul şi dorinţa de muncă. "Aşteptările create cu ocazia câştigării concursului au fost confirmate. Aş fi făcut presă şi dacă nu câştigam acest premiu. Dar concursul mi-a scurtat drumul. De trei ani lucrez la Evenimentul Zilei", mărturiseşte Andrei Crăciun. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt avantaj al faptului că a ajuns în redacţia EvZ ca şi căştigător în cadrul Premiilor Ioan Chirilă a fost faptul că i-a fost mai uşor să se integreze. "Aveam o recomandare. În general tinerii care abia intră în presă sunt trataţi cu neîncredere. Eu am avut alt statut datorita premiului obţinut", mai spune acesta.

După trei ani în presă, Andrei Craciun a ajuns anul acesta atât la Campionatul European de Fotbal, cât şi la Jocurile Olimpice de la Beijing. A fost o provocare jurnalistică şi un examen de maturitate. "Te maturizezi mai repede aşa, dând examene practice zi de zi. Din afară pare foarte frumos, dar nu e deloc uşor. E un ritm de muncă destul de susţinut, o probă aproape olimpică", explică Andrei Crăciun.

Presa duce lipsă de poveşti şi povestitori

Potrivit lui Andrei Crăciun, principalul merit al Premiilor Ioan Chirilă este faptul că atrag atenţia asupra faptului că valoarea încă este căutată. Premiile Ioan Chirila au început să conteze. Mulţi jurnalişti se străduiesc să scrie cel puţin 3 texte foarte bune ca să aibă o şansă să câştige.

În ceea ce-i priveşte pe candidaţii la titlul de Talentul Anului 2008 în presa sportivă, Andrei Crăciun le atrage atenţia că talentul e o condiţie necesară, dar nu suficientă ca să rămână în meseria asta. De aceea ar trebui să se gândească bine înainte de a trimite un text. Să se uite prin ce apare în presă. Să aibă nişte modele printre gazetari. Să încerce să-şi gasească un model, dar în acelaşi timp să caute să fie originali.

Încă se pot trimite texte pentru Talentul anului la premii@ioanchirila.ro, până în data de 1 noiembrie 2008.