UPDATE ora 16.00 Curtea de Apel Bucureşti a decis cerectarea în stare de libertate a Andreei Marta şi a Mariei Lungu. Decizia este definitivă. Magistraţii au decis aplicarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi municipiul Bucuresti, iar în ce-l priveşte pe taximetristul Vasile Panait a aplicat masura preventivă a obligării de a nu părăsi municipiul Călăraşi.
Andreea Marta şi Maria Lungu s-au îmbrăcat în negru la întâlnirea cu magistraţii. Femeile nu au vrut să dea o declaraţii în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Atunci când au avut dreptul la ultimul cuvânt, Andreea Marta a izbucnit. Ea era nemulţumită că a fost monitorizată de procurorii DIICOT din 2010, iar după doi ani de supraveghere, anchetatorii au decis reţinerea lor. “De ce acum, când soţul meu, Codruţ Marta este dispărut şi cerectat penal, eu trebuie să fiu arestată? Doamnă preşedinte şi onorată instanţă eu nu cred în coincidenţe!”, a spus revoltată Andreea Marta. Soţul acesteia Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, este dispărut, iar magistraţii au emis pe numele acetuia un mandat de arestare în lipsă într-o anchetă complexă de evaziune fiscală. Andreea Marta a explicat că nu reprezintă un pericol social şi dacă va fi eliberată va sta la dispoziţia procurorilor de câte ori va fi nevoie.
Maria Lungu: “Fiul meu e premiant, vreau în libertate”
Maria Lungu a declarat că este nevinovată şi că nu a intermediat studente sau pretendenta la titluri de Miss pentru VIP-uri. “Băiatul meu are nevoie de mine. Are 14 ani şi este premiant. Pot să vă aduc carnetul de lev să demonstrez asta”, a încercat să impresioneze instanţa Maria Lungu. Cele două femei şi taximetristul Valentin Panait au primit în urmă cu o săptămânăă mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Tribunalul Bucureşti a prezentat în motivarea deciziei de arestare preventivă o parte din declaraţiile mai multor tinere care au întreţinut relaţii sexuale cu clienţii racolaţi de Andreea Marta şi de Maria Magdalena Lungu. Printre clienţi erau oameni de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste. Activităţile de prostituţie şi proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din Bucureşti sau în alte locuri alese de clienţi, precum şi în judeţele Tulcea, Braşov şi Călăraşi.
Comenzi pentru pentru virgine
Potrivit DIICOT, Andreea Marta câştiga şi 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbaţi bogaţi. Potrivit surselor citate, Marta făcea "comenzi pentru virgine" în Republica Moldova, pentru care se plăteau şi câte 3.000 de euro, iar în Bucureşti gruparea ce trafica fetele obţinea şi 10.000 de euro. Activitatea reţelei se manifesta atât pe plan intern (cu precădere în municipiul Bucureşti) şi împrejurimi, cât şi în plan extern, la destinaţii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai. În urma investigaţiilor efectuate în baza delegării autorităţilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate.