Andone vrea s-o facă pe Astra să lucească

Andone vrea s-o facă pe Astra să lucească

Rămasă fără antrenor, gruparea ploieşteană l-ar putea angaja pe "Fălcos".

Printre sarmale şi cârnaţi, vinuri scumpe şi manele, "oamenii de fotbal" din Liga I pun la cale strategiile pentru sezonul de primăvară. Alibiuri de genul "sunt acasă, alături de familie, mi-am închis telefonul şi nu mă mai interesează fotbalul" nu mai sunt la modă. Acum este cea mai bună perioadă pentru a negocia un transfer sau pentru a-ţi angaja un antrenor. Ar fi deosebit de interesant ca DNA-ul să facă publice discuţiile dintre "oamenii de fotbal" într-o astfel de perioadă.

Singurul club care nu şi-a ascuns intenţiile de a se întări este Steaua. Ca de obicei în pauzele competiţionale, patronul Gigi Becali anunţă transferuri-bombă. Acum o va face cu şi mai multă înverşunare, echipa sa fiind calificată în "16"-imile Europa League. Din pricina crizei financiare însă, cei mai mulţi dintre patronii şi preşedinţii de cluburi din Liga I vor încerca să-şi atingă obiectivele cu ce au în curte. Sau cu jucători şi cu antrenori "racolaţi" din spaţiul mioritic.

Jucători de la Benfica

Ne puteți urmări și pe Google News

La capitolul tehnicieni, în această iarnă nu vor fi multe modificări. Singurele echipe care îşi caută antrenori sunt Astra Ploieşti, "U" Cluj, Sportul Studenţesc şi Concordia Chiajna. Deşi mulţi s-ar aştepta ca Astra Ploieşti să cheltuiască bani mulţi în această iarnă, patronul Ioan Niculae nu mai este dispus, se pare, să arunce cu banii aşa cum a făcut-o până acum. Cel puţin nu la nivelul lotului de jucători. Şi asta în ciuda faptului că Astra are un parteneriat cu celebrul club Benfica Lisabona, iar lusitanii şi-au manifestat intenţia de a roda la Astra câţiva fotbalişti.

A reuşit eventul cu Dinamo şi cu CFR Cluj

S-a vorbit inclusiv de numirea la gruparea ploieşteană a unui tehnician portughez, numele lui António Conceiçăo fiind cel mai des rostit. Fost antrenor la CFR Cluj şi la FC Braşov, Conceiçăo, 50 de ani, a fost apreciat de toţi cei cu care a colaborat în România. Portughezul avea avantajul că ştia foarte bine Liga I.

Pe lista lui Ioan Niculae se află, printre alţii, şi Ioan Andone, ultima oară la Dinamo. Săptămâna trecută, Andone anunţa că e gata să revină în Liga I odată cu returul. În vârstă de 51 de ani, Ioan Andone a reuşit eventul cu Dinamo (2004) şi CFR Cluj (2008). "S-ar putea să revin în Liga I. Sunt mai multe variante", ne-a spus ieri Ioan Andone.

"Fălcosul" e dorit şi de către Universitatea Cluj, echipă care s-a despărţit recent de Ionuţ Badea. În fruntea clubului ardelean este un fost acţionar dinamovist, care îl ştie foarte bine pe Ioan Andone. "Am stat deja şase luni pe tuşă şi mi-e greu să rămân neimplicat. S-ar putea să revin în Liga I. Sunt mai multe variante." IOAN ANDONE, antrenor

LA VREMURI NOI, TOT NOI

Circuitul antrenorilor în Liga I la fotbal

De ani buni, în Liga I se învârt, în linii mari, aceiaşi antrenori. Daţi afară de la un club, cei mai mulţi dintre tehnicieni îşi găsesc rapid un nou angajament. Rămas fără serviciu, antrenorul român pune mâna pe telefon şi îşi sună "pila". De obicei, aceasta e o persoană cu greutate în structurile federaţiei sau ale ligii. "Dacă nu la «A», măcar la «B». Sau pe afară, pe la arabi", se tânguie antrenorul, care, în cele din urmă, îşi găseşte de muncă. Cei fără relaţii sunt resemnaţi. Îşi schimbă meseria sau fac şi ei, la rândul lor, compromisuri.