Evenimentul Zilei > Actualitate > Roberta Anastase: Ponta şi Antonescu îi urăsc pe români
Roberta Anastase: Ponta şi Antonescu îi urăsc pe români

Roberta Anastase: Ponta şi Antonescu îi urăsc pe români

Politica este o profesie, iar "modele goale de conţinut ca Ponta şi Antonescu nu mai sunt căutate pe piaţă", le-a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, tinerilor adunaţi Şcoala de Vară a Tineretului Democrat-Liberal de la Eforie Nord. Anastase şi-a axat discursul pe ideea de responsabilitate, folosindu-se de ocazie pentru a-i ataca pe liderii opoziţiei cărora, după părerea sa, această calitate le lispeşte.

"Crin Antonescu a intrat în Parlament de pe locul doi. Acum o săptămână spunea că el n-a înţeles cum e cu statutul parlamentarului şi că trebuie definit acest lucru, ce e ăla un parlamentar. Asta înseamnă să intri de pe locul doi şi să nu ai responsabilitate pentru mandatul pe care îl ai. De altfel dumnealui nici nu ştie bine unde este Parlamentul", a comentat Roberta Anastase.

"Nu cu aceşti lideri sau cu Uniunea Socialistă ne luptăm. Crin Antonescu de trei ani nu are responsabilitatea de a-şi pune ceasul să sune, dar să conducă România! Ponta, singura responsabilitate a sa este să stea în dreapta şoferului, să fie copilot, şi când deschide gura se răstoarnă maşina", a mai comentat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Aceasta este de părere însă că "românii sunt mai inteligenţi decât reprezentanţii lor din opoziţie" şi că dialogul cu oamenii va aduce în cele din urmă victoria PDL, pentru că, deşi foarte mulţi au suferit de pe urma măsurilor economice luate, au înţeles necesitatea acestora. Ea le-a transmis tinerilor democrat-liberali să se pregătească de guvernare, pentru că tot PDL va câştiga şi în 2012.

"Nu-şi doresc decât să ajungă la putere,
să aibă bani de maşini pentru raliuri"

Prim-vicepreşedintele PDL s-a plâns de lipsa de cooperare a opoziţiei, spunând că USL se opune din oficiu la orice proiect iniţiat de PDL. Ea a reamintit cum iniţial Ponta şi Antonescu s-au declarat în favoarea comasării alegerilor, pentru ca apoi să se răzgândească.
"Am uneori sentimentul că ei îi urăsc pe români (…) că nu-şi doresc decât să ajungă la putere, să aibă bani de maşini pentru raliuri, dar că pentru români nu-şi propun să facă nimic. Îi urăsc pe români că au ales corect, că au ales drept şi că acest lucru nu i-a adus pe ei la robinetele financiare", a comentat Anastase.
Victor Ponta a fost şi ţinta comentariilor acide făcute de ministru Traian Igaş în faţa tinerilor democraţi-liberali reuniţi la Şcoala de Vară de la Eforie Nord. Igaş a povestit amintiri cu Victor Ponta de pe terenul de fotbal.
Roberta Anastase: USL se teme că va pierde alegerile
USL se teme că va pierde bătălia electorală şi de aceea vrea ca alegerile parlamentare să se ţină mai devreme, odată cu cele locale, a declarat prim-vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase, la Şcoala de Vară a Tineretului Democrat-Liberal.
"Au spus peste tot că au 60%, dar de câte ori sunt alegeri, nu trec de 40%". Această minciună e făcută să aducă avantaje liderilor Victor Ponta şi Crin Antonescu şi nu să ducă la construirea unei formaţiuni care să reprezinte interesele românilor, a apreciat prim-vicepreşedintele PDL. "De aia ei presează foarte tare să se organizeze alegeri cât mai repede: oamenii încep să nu mai creadă".

Roberta Anastase s-a întrebat "ce s-a întâmplat cu un milion de euro, suma pe care au vehiculat că au dat-o pe sondajele de opinie". "De unde au avut banii ăştia şi la ce le-au folosit aceste sondaje", a comentat ea. "Sondajele au arătat un lucru şi ei au desemnat la mica înţelegere alţi candidaţi. La Prahova (judeţ de unde provine Anastase- n-red.) şi-au măsluit sondajele fiecare în curtea lui. Meleşcanu a ieşit în sondaje, dar nu au renunţat la baronul lor de suflet, Mircea Cosma".

Tot legat de anunţarea candidaţilor USL la locale , Anastase a apreciat că Iaşiul, unde PC candidează la primărie separat de Uniune, "este un exemplu al modului cum funcţionează Uniunea". Preşedintele Camerei Deputaţilor a taxat şi declaraţia lui Crin Antonescu conform căreia în 2016 bătălia electorală se va duce între PNL şi PSD. "Oamenii ăştia nici nu s-au căsătorit bine şi pun la cale bătălia de dinaintea divorţului. Ne avertizează aşa senini că se vor certa, că se vor rupe".

Comentând şi recentele demersuri prin care Ponta şi Antonescu şi-au întărit autoritatea trăgând pe linie moartă opozanţii din interiorul celor două partide, Anastase a mai declarat: "În interiorul unui partid de opoziţie e dictatură. Unde s-a mai pomenit? Dar dacă ajung la putere? Asta e muzica ce le place".
CITIŢI ŞI:

  • Traian Igaş, amintiri despre fotbalistul Victor Ponta: "Nici colegii de partid nu-l suportau"
  • Igaş: Ponta nu va mai candida în Gorj. I se pregăteşte un loc aproape de Năstase
  • Ponta: Dacă ar fi dat Bac-ul anul acesta, Boc, Igaş şi Băsescu ar fi picat

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News