Evenimentul Zilei > International > AMOR LA ELYSEE: „Afacerea” ce a schimbat imaginea unui preşedinte fără charismă
AMOR LA ELYSEE: „Afacerea” ce a schimbat imaginea unui preşedinte fără charismă

AMOR LA ELYSEE: „Afacerea” ce a schimbat imaginea unui preşedinte fără charismă

Preşedintele francez trăieşte, de doi ani o poveste de dragoste cu Julie Gayet, relevă revista Closer, care a publicat fotografii cu Francois Hollande, pe scuter, noaptea în Paris, mergând la întâlnirile secrete.

Closer a făcut ieri noi dezvăluiri senzaţionale şi a relatat că Francois Hollande şi Julie Gayet s-au cunoscut în 2011. Cei doi au fost văzuţi împreună în mai multe locuri, după alegerile prezidenţiale din mai 2012, şi s-ar fi întâlnit, la început, într-un apartament din apropierea birourilor casei de filme a actriţei, în cartierul Faubourg Saint Honoré din Paris. Au renunţat la apartament, după ce şiau dat seama că portăreasa a încercat să-i fotografieze şi au început să se vadă la domiciliul actriţei din Paris. În iunie 2013, ei au găsit un apartament în Rue du Cirque, aproape de Palatul Elysee, unde au fost făcute fotografiile publicate de Closer.
Preşedintele îndrăgostit
Revista scrie, spre deliciul iubitorilor de poveşti romantice, că Hollande a renunţat vara trecută la un sfârşit de săptămână în Grecia, alături de partenera sa oficială, Valérie Trierweiler, pentru a se deplasa în fieful său electoral din Tulle (centrul Franţei), unde s-a întâlnit cu Julie Gayet. Gayet şi Hollande – care a fost prezentat familiei actriţei – au petrecut împreună ultimele două nopţi ale anului trecut şi primele nopţi ale anului 2014, în apartamentul din Rue du Cirque.
În instanţă
Dacă preşedintele se limitează la a spune că este vorba despre viaţa sa privată şi nu va face niciun comentariu pe această temă, actriţa a acţionat în judecată publicaţia, pentru că i-a fost adusă atingere vieţii private şi a cerut 50.000 de euro daune morale şi 4.000 de euro cheltuieli de judecată.
După ce Closer a publicat imaginile, Valerie Trierweiler, Prima Doamnă a Franţei, cu care Hollande nu este, însă, căsătorit, i-a cerut explicaţii în biroul său de la Elysee, iar preşedintele a recunoscut relaţia cu Julie Gayet. Câteva ore mai târziu, Valerie a fost internată la spitalul Pitié Salpetriere din Paris, unde se află şi în prezent. Şi pentru ca telenovela să fie şi mai spectaculoasă, revista spaniolă ABC, care citează revista Voici, scrie că Segolene Royal, mama celor patru copii ai lui Hollande, fostă lideră socialistă, a vizitat-o pe Valérie Trierweiler la spitalul unde se află internată.
Tot ziarul ABC menţiona, ieri, că François Hollande a vrut să pună capăt relaţiei cu partenera sa, Valerie, înainte de conferenţia de presă de luni. El ar fi dorit să difuzeze un comunicat referitor la o înţelegere amiabilă cu Valerie, dar a renunţat la idee, ca urmare a stării de "şoc emoţional" a partenerei sale, care a avut nevoie de spitalizare. Closer susţine că partenera de viaţă a lui Hollande, din ultimii 10 ani, nu are nici cea mai mică intenţie să pună capăt relaţiei sale cu preşedintele şi ar fi dispusă să-i ierte această escapadă, într-un gest care reaminteşte de decizia lui Hillary Clinton, după scandalul Monica Lewinsky.
Creştere în sondaje
Francezii sunt însă toleranţi şi nu au nicio problemă cu relaţiile extraconjugale ale preşedinţilor – în aceeaşi linie înscriindu-se şi Francois Mitterand, Jacques Chirac sau Nicolas Sarkozy. O dovadă a faptului că aventurile sunt considerate normale este şi umorul cu care francezii reacţionează la astfel de dezvăluiri. Escapadele amoroase de la nivel înalt au devenit, în câteva zile, tema a numeroase jocuri video, montaje foto şi caricaturi, răspândite pe internet şi pe reţelele de socializare. În jocul cel mai popular, de pe site-ul www.jeu-hollande. com, potrivit Agerpres, şeful statului francez apare pe o motocicletă galbenă la porţile Palatului Elysee şi jucătorul trebuie să-l ajute să ajungă la apartamentul actriţei, evitând obstacole precum paparazzi, partenera sa oficială Valerie Trierweiler sau Segolene Royal.
Francois Hollande şi Valerie Trierweiler, pe vremea când încă formau un cuplu fericit, în octombrie 2013
Julie Gayet, frumoasa actriţă ce a sucit minţile preşedintelui
"Se iubeşte cu o actriţă care s-a dezbrăcat în pielea goală în filme". Aceasta a devenit fraza preferată a tabloidelor franceze, după ce a fost dezvăluită relaţia preşedintelui Franţei cu Julie Gayet.
Este adevărat, Julie apare în "scene de sex sălbatic", după cum notează presa, cu personajul Antoine, în filmul "Clara Et Moi" din 2004. Iar în filmul "Sans Laisser De Traces" din 2010, Gayet apare goală puşcă, în prim plan, într-o altă scenă de sex. Au apărut şi fotografii alb-negru ale actriţei, cu sânii goi, din 1998.
Julie Gayet (41 de ani) a fost căsătorită cu cineastul Santiago Amigorena şi are doi copii. Provine din suburbiile înstărite ale Parisului Suresnes. A făcut primii paşi spre cariera de actriţă la vârsta de 17 ani, când a început studiile la Actor’s Studio, în Londra. Primul ei rol a fost în filmul "Trei culori: Albastru" al lui Krzysztof Kieslowski, în 1993. De atunci, a apărut în 50 de producţii de cinema şi televiziune.
Epilog
Actriţa ar fi însărcinată în patru luni cu preşedintele Franţei, potrivit unui blogger. Informaţia a fost publicată pe Twitter, dar a fost retrasă ulterior. După dezvăluirile publicate, preşedintele a recunoscut că traversează un moment "dureros" în relaţia cu partenera sa, Valérie Trierweiller. (Roxana Roseti)

Julie Gayet a dat în judecată revista Closer, care a publicat dezvăluiri despre idila sa cu Hollande
FOTO: REUTERS

Nicolas Sarkozy şi povestea lui de amor
De-a lungul vremii, poveştile amoroase ale preşedinţilor Franţei au făcut deliciul şi înconjurul lumii. Nici predecesorul lui Francois Hollande, Nicolas Sarkozy, nu face excepţie. În anul 2008, el şi-a anunţat divorţul de Cecilia, femeia pentru care a luptat ani în şir să o cucerească şi alături de care a stat 11 ani, el neaflându- se la prima poveste de dragoste tumultoasă.
Atunci, însă, şi-a găsit "naşa": cântăreaţa şi actriţa Carla Bruni, cu care, ulterior, s-a căsătorit. Sarko are cu fosta soţie un fiu, în vârstă de 16 ani, Louis, plus doi băieţi mari din prima sa căsătorie, cu o corsicană, Marie-Dominique Culioli. Şi Carla Bruni are un copil din relaţia cu filosoful Raphaël Enthoven.
La doar două luni după un divorţ cu scandal, Nicolas Sarkozy apărea împreună cu frumoasa Carla în vacanţă, fericit şi relaxat, parcă mai îndrăgostit ca niciodată. În plus, Sarkozy a mai pus paie pe foc, oferindu-i un inel identic cu cel pe care i-l dăruise, în trecut, fostei soţii, Cecilia. (Roxana Roseti)