Evenimentul Zilei > International > Ameninţare teroristă majoră în Franţa
Ameninţare teroristă majoră în Franţa

Ameninţare teroristă majoră în Franţa

Reţeaua de transporturi din Hexagon ar putea să fie ţinta unui atentat terorist, potrivit ministerului de interne de la Paris, care a înăsprit măsurile de securitate, notează Liberation.

"Ameninţarea este reală, iar vigilenţa noastră sporită", a reafirmat astăzi ministrul francez de interne, Brice Hortefeux.
Riscul de atentat a crescut începând de joia trecută, mai ales în reţeaua de transporturi, susţin surse apropiate ministerului.
Tocmai aceste măsuri explică şi vizita ministrului de interne, Brice Hortefeux, la aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle şi la Turnul Eiffel, evacuat marţea trecută în urma unei false ameninţări cu bombă.
Serviciile de securitate franceze sunt pe urmele unei femei care este suspecatată că pune la cale un atentat sinucigaş la Paris, mai spune aceeaşi sursă.
Turnul Eiffel, evacuat
Până una alta, rectorul Marii Moschei de la Paris, Dalil Boubakeur, este păzit ca ochii din cap. Trei agenţi de securitatea îl vor însoţi peste tot pe oficial pentru o durată de timp nedeterminată, notează RTL. Nu se ştie de ce a fost luată o astfel de măsură.
Premierul de cuvânt al guvernului, Luc Chatel, a declarat ieri că perioada actuală justifică o vigilenţă sporită în materie de securitate.
În schimb, şeful Direcţiei centrale de informaţie internă Bernard Squarcini vorbeşte despre o ameninţare teroristă majoră.
Turnul Eiffel a fost săptămâna trecută ţinta unei ameninţări cu bombă. După un apel telefonic, poliţia a evacuat Turnul Eiffel şi parcul din apropiere, Champ de Mars.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News