Într-un interviu exclusiv cu China Media Group care a avut loc în Beijing, Nicolas Chapuis a declarat că cooperarea dintre Europa și China este foarte importantă. În recenta conferință video, liderii Chinei, Germaniei și Europei au confirmat că vor accelera negocierile Acordului de investiții UE-China și au reiterat obiectivul de a finaliza discuția până la sfârșitul anului. Chapuis spune că:

„După șapte ani de discuții, ambele părți speră să finalizeze negocierile cât mai curând posibil. Liderii ambelor părți și-au exprimat dorința de a ajunge la un comun acord în cadrul ședinței din 14 septembrie. După cum a spus președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, acordul va trebui să fie benefic atât Chinei, cât și Europei”.

El a subliniat, de asemenea, că „respectarea principiilor beneficiului reciproc, a concurenței loiale și a piețelor deschise reprezintă conținutul de bază al relațiilor UE-China, iar menținerea politică a multilateralismului este, de asemenea, o preocupare importantă a Europei și a Chinei”

În ce privește cooperarea UE-China în domeniul digitalizării și 5G, Nicolas Chapuis menționează: „China se dezvoltă mai repede decât UE în ceea ce privește economia digitală. Acesta este un fapt incontestabil”. „UE și China au stabilit, de asemenea, un nou mecanism de dialog în domeniul economiei digitale, care implică inteligență artificială, comunicații în rețea, acces pe piață, securitate în rețea și comerț electronic. Dorim să ajungem la un consens cu China.”

http://news.cri.cn/20200923/10c7d4ff-6e64-1d72-7f23-c9032edddb5b.html