Ambasadorul Cehiei la Bucureşti - "călcat" de hoţi

Ambasadorul Cehiei la Bucureşti - "călcat" de hoţi

Reşedinţa ambasadorului Cehiei, situată pe strada Oţetari, în plin centrul Capitalei, a fost jefuită de hoţi, luni după-amiază.

Surse din poliţie susţin că jaful - în urma căruia hoţii s-au ales cu două laptopuri şi patru telefoane mobile - ar fi fost comis în intervalul orar 14.00-18.00, când ambasadorul Petr Dokladal era plecat din locuinţă împreună cu familia.

"Probabil că au «operat» la pont, pentru că imobilul este împrejmuit cu un gard metalic şi e «dotat» cu un sistem de monitorizare video în exterior şi cu un sistem antiefracţie. Domnul ambasador a dezactivat însă sistemul antiefracţie şi a lăsat o uşă neîncuiată. Nu s-a gândit că cineva l-ar putea jefui în miezul zilei. Asta cu atât mai mult cu cât reşedinţa îi este monitorizată de jandarmi, care patrulează cu maşina pe acolo din oră în oră. Jandarmii din patrula care a trecut ieri prin zonă au precizat însă că nu au observat nimic suspect", au explicat sursele citate.

Potrivit acestora, dosarul a fost preluat de judiciarişti ai Secţiei 6 de Poliţie, care încearcă acum să dea de urma hoţilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ambasadorul a reclamat furtul în jurul orei 18.30, când s-a întors acasă. La faţa locului au mers şi criminalişti de la Poliţia Capitalei, «dotaţi» cu câini, au fost prelevate amprente şi urmează să analizăm şi imaginile surprinse de camerele video montate în exteriorul casei. Prejudiciul nu a fost încă estimat", au conchis aceleaşi surse. 15 ani de închisoare este pedeapsa maximă pe care o riscă hoţii care au prădat casa ambasadorului, dacă vor fi prinşi