Angajaţii de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) sunt vizaţi de o amplă anchetă privind furtul de benzină, potrivit unei declaraţii făcute de pri marul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ieri, în cadrul emisiunii „Evenimentele zilei”. Prezent în studioul TV din redacţia cotidianului nostru, la fix un an de la preluarea mandatului de primar general al Capitalei, doctorul Oprescu a declarat că are dovada faptului că se fură combustibil din curtea ALPAB-ului.

„Săptămâna trecută am primit un CD pe care există un film în care mai multe maşini cu numere de înmatriculare din alte judeţe stau la coadă şi iau benzină în rezervor şi în canistre de la ALPAB”, a spus Oprescu în emisiunea difuza tă de B1 TV. Edilul susţine că i-a trimis CD-ul directorului parcuri lor, Radu Popa, care a şi început investigaţiile.

ALPAB, benzină de Crăciun

Un lucru este sigur, ALPAB a rămas fără motorină şi benzină. Potrivit unor documente aflate în posesia EVZ, pe 27 mai 2009, specialiştii ALPAB au elaborat un caiet de sarcini care prevede achiziţionarea a 75.000 de litri de motorină şi 8.000 de litri de benzină, în valoare de 571.000 de euro.
 
Potrivit actului, procedura aplicată pentru cumpărarea carburanţilor va fi de „negociere fără pu blicarea prealabilă a unui anunţ de participare”.

În decembrie 2008, ALPAB a mai încheiat, cu Eco Petroleum, un contract pentru achiziţia unei cantităţi de 175 de tone de carburanţi, necesară în perioada 22-31 decembrie.

Valoarea contractului era de 156.000 de euro. Numai că în acea perioadă nu se efectuează nici toaletări de copaci, nici plantări de flori, nici plimbări cu vaporaşul pe lacuri.

"Furtul benzinei de la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti este o practică veche, din câte am înţeles. Se va face o anchetă, şi vinovaţii vor trebui să plătească."Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei

Emisiunea "Evenimentele zilei" se difuzează zilnic pe postul b1, de luni până joi 14:00 – 18:00 şi vineri 14:00 – 17:00.
Puteţi intra în direct cu emisiunea „Evenimentele zilei” pe YM, pe ID-ul evztv, în intervalul orar menţionat mai sus. De asemenea, ne puteţi contacta şi prin email, la [email protected].