Alți delfini au fost găsiţi morţi pe litoralul românesc

Alți delfini au fost găsiţi morţi pe litoralul românesc

Încă un delfin mort a fost găsit pe plaja de la Eforie Nord, iar în Ucraina numărul exemplarelor eşuate a ajuns, în ultima săptămână, la 20.

Potrivit oficialilor ONG-ului "Mare Nostrum", ultimul delfin găsit mort în România a fost descoperit pe plaja din Eforie Nord, în zona Vraja Mării, de un localnic.

Echipa "Mare Nostrum" s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că este vorba de o femelă din specia Phocoena phocoena. "După starea de descompunere, aceasta era moartă de câteva zile", au explicat reprezentanţii Asociaţiei. Delfinul eşuat a fost transportat la Direcţia Sanitar-Veterinară Constanţa. 15 exemplare eşuate în România, 60 în Ucraina

Pe 20 mai, alţi doi delfini au fost găsiţi morti pe plajele de la Mamaia şi Vama Veche. Potrivit directorului executiv al organizaţiei ecologiste Oceanic Club, din Constanţa, Răzvan Popescu Mirceni, în ultimele două săptămâni, numărul delfinilor morţi din cauza capturării accidentale în plasele pescareşti a ajuns la 15 exemplare. Şi în Ucraina au fost găsiţi aproximativ 20 de delfini morţi săptămâna trecută, la 20 de kilometri de oraşul Kerci. Un ONG local a anunţat că numărul total al rechinilor eşuaţi e de aproximativ 60. Cel mai probabil, delfinii s-au prins în plasele de pescuit, conform autorităţilor locale, care nu cred că este vorba de acţiuni de braconaj, ci de "daune colaterale" ale pescuitului.

Ne puteți urmări și pe Google News