Evenimentul Zilei > Politica > Alina Mungiu face lista „vechilor aliați și prieteni” care l-au criticat pe Iohannis: Monica Macovei, Vladimir Tismăneanu, Gabriel Liiceanu și Dan Tapalagă
Alina Mungiu face lista „vechilor aliați și prieteni” care l-au criticat pe Iohannis: Monica Macovei, Vladimir Tismăneanu, Gabriel Liiceanu și Dan Tapalagă

Alina Mungiu face lista „vechilor aliați și prieteni” care l-au criticat pe Iohannis: Monica Macovei, Vladimir Tismăneanu, Gabriel Liiceanu și Dan Tapalagă

Într-un editorial publicat pe site-ul romaniacurata.ro, Alina Mungiu-Pippidi îi enumeră pe cei care l-ar fi ajutat indirect pe Victor Ponta, criticând-ul pe președintele PNL Klaus Iohannis.

„Legea aministiei și grațierii, MCV-ul și sprijinul DNA erau deci toate adoptate de KJ când Monica și trupa de zgomote a început să ne someze între cele două tururi (nu se osteniseră să citească), ocazie cu care i-am informat că totul era deja organizat și că asemenea somații făceau doar serviciul de demobilizare, dând impresia că candidatul nostru e un criminal care se conformează doar pus cu spatele la zid”, scrie Mungiu.

Ea îi mai reproșează lui Gabriel Liiceanu că i-ar fi dat sfaturi lui Victor Ponta. „Gabriel Liiceanu îi dădea sfaturi lui Ponta să se transforme la un an după ce transformarea eșuase, și îl întreba pe Johannis ce promisiuni face să îl bată pe Ponta, când omul îi spunea că el își pune pe tavă trecutul, nu promisiunile, și asta îl deosebește de alții”, afirmă Alina Mungiu-Pippidi.

„Dan Tapalagă a scris despre KJ ca este de o ”ignoranță așezată” și o ”incompetență serioasă”. Volo Tismăneanu l-a calificat pe Klaus drept un  Relu Fenechiu cu nume german”, mai arată, cu reproș, editorialista României Curate.

Mungiu susține că l-ar fi salvat pe Iohannis prin influența ei „pe orizontală și prin persuasiune” asupra societății civile. „În acel moment am decis că societatea civilă asupra căreia am o influență, orizontală și prin persuasiune, nu altfel, și eu personal, o să facem tot ce putem să spargem monopolul nedemocratic creat de PSD după ruperea USL, să îl apărăm pe cât posibil pe KJ de această conspirație ticăloasă prin demascarea ei și să ne promovăm agenda noastră, cum am făcut și în 2004, prin aceste alegeri”, susține editorialista.