Alina Dumitru, bronz european la judo

Alina Dumitru, bronz european la judo

După cinci ani în care a dominat Europenele de judo, Alina Dumitru, campioană olimpică la Beijing, a obţinut astăzi medalia de bronz la campionatele continentale de la Tbilisi, la categoria 48 de kilograme. În meciul pentru locul trei, românca a învins-o pe Volha Leşcenka (Belarus).

Alina Dumitru a câştigat în preliminarii Grupa A, învingându-le pe Leandra Freitas (Portugalia) şi pe Kubra Tekneci (Turcia). În semifinale, românca a cedat în faţa Evei Csernoviczki (Ungaria).

Iniţial, campioana olimpică n-a vrut să participe la competiţia de la Tbilisi, dar în cele din urmă a decis că acest concurs îi va fi util în vederea Campionatelor Mondiale din luna august. Singurul titlu care lipseşte din palmaresul româncei este cel mondial. 

La Europene, Alina Dumitru a cucerit cinci medalii de aur (2004, 2005, 2006, 2007, 2008) şi una de bronz (2002), iar la Mondiale - două de bronz (2005, 2007).

Ne puteți urmări și pe Google News

Alţi români

La categoria 52 kilograme, Florina Cătună a fost eliminată în turul doi al grupei preliminare. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu sportiva Corina Căprioriu, la 57 kilograme.

Dan Fâşie, la 66 kilograme, a părăsit concursul din primul tur preliminar.

România mai are în competiţie doi sportivi, pe Bogdan Bărbulescu (90 kilograme) şi pe Daniel Brata (100 kilograme). Ambii urmează să evolueze duminică.