Evenimentul Zilei > Justitie > Alina Bica și Petre Tobă vor fi audiați în dosarul lui Traian Berbeceanu
Alina Bica și Petre Tobă vor fi audiați în dosarul lui Traian Berbeceanu

Alina Bica și Petre Tobă vor fi audiați în dosarul lui Traian Berbeceanu

Fostul şef al DIICOT, Alina Bica, şeful Poliţiei, Petre Tobă şi mai mulţi procurori urmează să fie audiaţi în dosarul în care sunt judecaţi cei care l-au anchetat pe Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Crimă Organizată Alba.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să admită cererea venită din partea lui Berbeceanu cu privire la audierea mai multor persoane care ar avea cunoştinţă că el ar fi fost anchetat în mod abuziv de către procurorii DIICOT Alba, potrivit mediafax.ro.

Decizia instanţei supreme vine după ce, în 14 ianuarie, Traian Berbeceanu a cerut să fie audiaţi în cazul său Alina Bica, Petre Tobă, precum şi mai mulţi procurori care ar fi ştiut de situaţia din instituţia unde lucra.

La acel termen Berbeceanu a arătat că doreşte audierea fostului procuror-şef al DIICOT Alian Bica, despre care a spus că ştia încă din luna iunie 2012 despre tensiunile apărute la nivelul DIICOT şi BCCO Alba. Referitor la audierea şefului Poliţiei Române,Traian Berbeceanu a spus că, încă din 2012, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) despre faptele penale şi disciplinare comise de cei trei foşti anchetatori ai săi.

 Instanţa a admis şi cererea lui Berbeceanu privind audierea actualului şef al DIICOT Georgiana Hossu, arătând că a fost martor la discuţiile sale cu Alina Bica, precum şi pe Dan Hossu, soţul acesteia, poliţist în rezervă şi fost ofiţer de BCCO, care ar putea confirma că la Alba i se pregătea un dosar.

Tot în boxa martorilor urmează să fie chemaţi şi ofiţerii de Poliţie Gheorghe Stupilă, care, susţine Berbeceanu, să prezinte "încrâncenarea" cu care cei trei anchetatori ar fi dorit înlăturarea sa de la BCCO Alba, Florentin Robescu şi Claudiu Cucu, despre cel din urmă spunând că ştie toate discuţiile sale cu Alina Bica.

În plus, la instanţa supremă vor fi audiaţi şi procurori cu care a colaborat în trecut comisarul, la diverse dosare: Diana Pecincu, care a instrumentat dosarul "Hidra", Florin Nanu, Forin Dumitraşcu, Adrian Mircea, Augustin Lazăr, care i-au coordonat activitatea la dosarele "Spumă", "Bibanul" şi "Aurul Dacic", dar şi aprocurori de la DIICOT care s-au ocupat de dosarul în care el era cercetat: Valentin Trif şi Adrian Nicolae Băican.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: