Alimente pe care NU trebuie să le păstrezi în congelator. Congelarea unora implică condiții deosebite
- Daniela Popescu
- 13 ianuarie 2020, 12:12
Alimente pe care nu trebuie să le păstrezi în congelator. Pentru că toamna este anotimpul în care toate gospodinele fac provizii de alimente, este un moment bun pentru o curățenie în frigider.Congelatorul este ideal pentru a păstra o gamă largă de alimente, însă nici prin cap nu îți trece care sunt alimentele pe care nu trebuie să le congelezi sub nicio formă.
Congelatorul este foarte util atunci când vreți să depozitați alimente care altfel s-ar pierde. Când mâncarea este congelată, o puteți păstra mult mai mult decât dacă ați fi păstrat-o în frigider. Știați însă că există destul de multe produse alimentare pe care nu ar trebui să le păstrați la congelator?
Având în vedere că și congelarea este o “artă”, trebuie să știi că există anumite reguli simple, pe care sa le respecți, în așa fel încât să nu îți pui sănătatea ta și pe a celor din jur în pericol.
Alimente pe care NU trebuie să le păstrezi în congelator
1. Ouă Multe produse alimentare se micșorează atunci când sunt congelate. Nu este valabil pentru ouă. Oricine a încercat să înghețe un ou a ajuns probabil la această concluzie: oul va exploda în interiorul cochiliei sale când va atinge o anumită temperatură.
2. Brânză Brânza nu se pune la congelator, dar dacă totuși o faceți, cel mai probabil își va pierde textura. Devine sfărâmicioasă și, în loc să fie ușor de tăiat, întreaga bucată se va destrăma. Dacă doriți doar să tăiați o bucată de brânză pe care să o puneți pe pâine, nu acesta este rezultatul pe care îl căutați.
3. Orez Depozitarea orezului la congelator îl va face să nu mai aibă gust, de îndată ce este decongelat din nou. Cel mai bun lucru de făcut este să mănânci orezul imediat după ce l-ai fiert.
4. Pastele Deși poate părea o idee bună să gătești o oală mare de paste la începutul săptămânii și apoi să o îngheți în următoarele câteva zile, cel mai bine este să nu faci asta. Odată ce pastele s-au dezghețat, își vor pierde toată consistența obișnuită cu amidon.
5. Maioneza Sosurile cremoase precum maioneza nu îngheață bine. Cremei nu-i place să fie înghețată, ceea ce înseamnă că maioneza ta delicioasă nu va avea niciun gust atunci când este decongelată.
6. Cartofi Cartofii nu au nevoie de multă îngrijire, dar punerea lor în congelator va duce la o mare dezamăgire. Cartofii nefierți vor avea o consistența granulată atunci când sunt înghețați, făcându-i aproape necomestibili.
7. Conserve Nu este absolut necesar să congelați conservele. Aceste cutii conțin suficiente conservanți proprii, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să le congelați.