Alimente care îmbunătăţesc performanţa intelectuala

Alimente care îmbunătăţesc performanţa intelectuala

Anumite tipuri de alimente şi băuturi cresc şansele de a avea un sistem nervos sănătos, îmbunătăţesc memoria şi concentrarea, atenţia, dar şi funcţionarea creierului.

Cofeina te face mai alert

Nu există nicio soluţie magică pentru a stimula IQ-ul sau pentru a te face mai deştept - dar anumite substanţe, cum ar fi cofeina, te pot energiza şi te pot ajuta să te concentrezi. Găsită în cafea, băuturi energizante, ciocolată şi unele medicamente, cafeina te trezeşte - deşi efectele sunt pe termen scurt. Şi mai mult înseamnă de multe ori mai puţin: dacă exageraţi cu cofeina veţi deveni prea agitat.

Zahărul

Zahărul este sursa de energie preferată de corpul nostru- nu este vorba despre zahăr propriu-zis, ci de glucoză, pe care corpul nostru o absoarbe din zaharurile şi carbohidraţii pe care îi consumăm. De aceea un pahar de ceva dulce oferă un impuls pe termen scurt memoriei, proceselor de gândire şi capacităţii mentale.

Peştele

O sursă de proteine ​​care stimulează creierul este peştele - bogat in acizi graşi omega 3, esenţiali pentru funcţionarea creierului şi pentru dezvoltare. Aceste grăsimi sănătoase au o putere uimitoare: acizii grasi omega 3 scad riscul de accident vascular cerebral, încetinesc declinul mental şi pot juca un rol vital în îmbunătăţirea memoriei, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. Pentru sănătatea creierului şi a inimii, putem consuma două porţii de peşte săptămânal.

Alunele şi ciocolata

Nucile şi seminţele sunt surse bune de vitamina E care este asociată cu un declin cognitiv mai puţin accentuat pe măsură ce îmbătrânim. Ciocolata neagră are de asemenea alte proprietăţi antioxidante puternice. Şi conţine stimulente naturale, cum ar fi cafeina, care poate spori concentrarea.

Consumaţi zilnic, dar moderat, nuci şi ciocolată pentru a beneficia de toate avantajele de care aveţi nevoie, fără exces de calorii, grăsimi sau zahăr.

Afinele

Afinele pot ajuta la protejarea creierului de efecte datorate vârstei precum Alzheimer sau demenţă. De asemenea, studiile arată că dietele bogate în afine îmbunătăţesc în mod semnificativ atât capacitatea de învăţare cât şi funcţia musculară la şoriceii îmbătrâniţi, ceea ce îi face mental echivalenţi cu şoriceii mult mai mici.

Ne puteți urmări și pe Google News