Alicante este suspectată de promovare trucată

Alicante este suspectată de promovare trucată

Fosta echipă a lui Ionel Dănciulescu e bănuită că ar fi ajuns în Primera Division plătind alte formaţii pentru a ceda fără luptă meciurile directe.

Ionel Dănciulescu, actualul atacant al lui Dinamo, a pus serios umărul în sezonul precedent la revenirea după 19 ani în Primera Division a formaţiei Hercules Alicante.

Gruparea spaniolă l- a "răsplătit" într-un mod aparte pe atacantul român pentru cele zece goluri marcate, anunţându-l prin fax că nu mai are nevoie de serviciile sale.

Hercules a revenit printre granzii din Spania, însă imaginea clubului a fost pătată de scandalul în care conducerea grupării a fost implicată în ultimele luni. Concret, asupra formaţiei din Alicante au existat şi continuă să existe bănuieli privind modul în care a reuşit promovarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legea nu pedepseşte aceste infracţiuni!

Se pare că Hercules a fost implicată într-un circuit de rezultate trucate, meciuri pierdute din postură de mare favorită, care au adus mari beneficii la pariuri celor care au mizat pe surpriză.

Apoi a încercat să-şi recupereze punctele pierdute prin cumpărarea unor partide de la rivalele la promovare. Metoda folosită a fost, cel mai frecvent, mituirea unor jucători.

Hercules nu riscă nimic deoarece justiţia spaniolă nu consideră infracţiuni tentativele de cumpărare a unor echipe în scopul obţinerii unui rezultat favorabil într-o competiţie sportivă!

"Danciu" a dat o "dublă" într-un meci cu scor anticipat

Sunt voci care susţin că din decembrie lucrurile se vor schimba şi că "blaturile" vor deveni infracţiuni. Deocamdată, prin decizia din 27 iulie 2010, Tribunalul din Valencia a clasat cazul "Alicante".

Asta deşi existau dovezi concrete despre cel puţin trei-patru partide. Raul Navas, portarul echipei Cordoba, a recunoscut că i s-au oferit 300.000 de euro pentru a facilita victoria lui Hercules.

Partida incriminată, Hercules - Cordoba, a avut loc pe 10 mai şi a fost câştigată cu scorul de 4-0 de gazde. Portarul Raul Navas a greşit la cel puţin două dintre reuşitele "alb-albaştrilor". Interesant este că în acel meci Ionel Dănciulescu a marcat o "dublă".

O altă partidă în jurul căreia au apărut speculaţii a fost Hercules - Salamanca, încheiată tot cu scorul de 4-0. Publicaţia "Salamanca 24 horas" a menţionat că arbitrul a pus serios umărul la stabilirea acelui scor. Cei din Salamanca primiseră şi ei propunerea de a se preda, dar au refuzat "oferta".

300.000 de euro a primit Raul Navas, portarul de la Cordoba, pentru a facilita succesul adversarilor de la Hercules

MOTIV

De ce a ratat Pulhac transferul pe care şi l-a dorit

Enrique Ortiz Selfa, principalul acţionar de la Hercules, este omul bănuit că a dirijat aceste afaceri necurate. El se află la Hercules din 1999. Ortiz a fost arestat pe 6 iulie pentru implicarea într-un megascandal de corupţie, afacerea "Brugal", dar între timp a fost pus în libertate. Ascultând telefoanele sale şi ale apropiaţilor lui, s-a descoperit şi implicarea în cumpărarea unor partide de fotbal pentru Hercules. Scăpată acum de spectrul unei retrogradări pe motiv de corupţie, Hercules regretă ratarea achiziţionării lui Cristi Pulhac. Dinamo era dispusă să-l cedeze pentru un an, cu drept de cumpărare definitivă la finalul sezonului. Acum, bătălia pentru Pulhac se va da între Getafe şi Glasgow Rangers, ambele dorind un transfer definitiv.