Ea a mai spus despre cuantumul cu care se vor mări că va fi decis după ce ministrul de Finanţe va face o analiză amănunţită în privinţa evoluţiei situaţiei economice.

„Aştept evaluarea pe care ministrul finanțelor o va face asupra încasărilor la buget pentru o necesară declaraţie publică pe această temă, dacă situaţia este corespunzătoare cu ceea ce dorim să fie. Nu am niciun motiv să îngrijorez pensionarii şi să promovez astăzi un alt discurs decât cel pe care l-am avut în mod consecvent”, a declarat Violeta Alexandru.

„Rolul meu ca ministru al Muncii este să aplic legea şi să susțin, nu în sensul că ceilaţi colegi nu ar susţine, dar rolul meu ca ministru al muncii este să suţin prioritizarea cheltuielilor în buget de aşa manieră încât să respectăm legea aşa cum este ea în vigoare”, a adăugat ministrul Muncii.

„Urmăresc şi eu ce se întâmplă în societate, dar nu am şi nu are nimeni în afara Ministerului Finanțelor, la finalul acestei perioade, posibilitatea să evalueze situaţia încasărilor la buget. De aceea în ceea ce mă priveşte mi-am concentrat atenţia, în loc să fac declaraţii publice şi să-mi exprim părerea, ar fi bine, ar fi…”, a mai spus Violeta Alexandru.

„Nu, nu este vorba de bine sau rău sau ce mi-ar plăcea mie, este vorba despre un drept al oamenilor şi trebuie să facem tot ce este omeneşte posibil să ajungem să punem în practică legea în vigoare. Pensiile vor creşte, de acest lucru vă pot asigura”, a mai spus ministrul.

„Vedem cu toţii ce se întâmplă în economie. Asta nu înseamnă că sunt ruptă de realitate, dar nu cred că este oportun să îngrijorez pensionarii exprimându-mi părerea despre cât şi cum şi cam cum ar fi. Nu! Aceste discuţii despre cuantumul creşterii trebuie făcute dacă apare vreo schimbare, dar astăzi, cum ştiţi, banii sunt prinşi în buget”, a încheiat oficialul.