Evaluarea psihosomatică a copiilor care urmează a fi înscriși la clasa pregătitoare se va face diferit în acest an.

„Evaluarea dezvoltării copiilor pentru înscrierea la clasa pregătitoare, numită în trecut evaluare psihosomatică, se va face în acest an doar pentru cei care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate și care nu au împlinit încă 6 ani la data de 1 septembrie 2020, potrivit noii metodologii aflate în lucru la Ministerul Educației.

Pentru ceilalți copii, care împlinesc 6 ani după 1 septembrie și care au fost la grădiniță, înscrierea la clasa pregătitoare va fi făcută pe baza unei cereri și a unei recomandări din partea grădiniței”, potrivit edupedu.ro.

Alertă pentru părinți! Înscriere online la grădiniță și clasa pregătitoare

La începutul lunii mai, Monica Anisie, ministrul Educației, a venit cu noi informații legate de sistemul de învățământ, grav afectat de pandemie.

„Avem o noutate. Noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul” a spus Anisie la Digi24.