Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ. Milioane de pastile contraceptive RETRASE DE PE PIAŢĂ
ALERTĂ. Milioane de pastile contraceptive RETRASE DE PE PIAŢĂ

ALERTĂ. Milioane de pastile contraceptive RETRASE DE PE PIAŢĂ

Compania farmaceutică Pfizer a decis să retragă un milion de cutii de pastile contraceptive în urma sesizării unei grave erori în dozarea hormonilor din pilule.

Loturile de pastile care prezintă probleme au data expirării cuprinsă între iulie 2013 şi martie 2014. Femeile care au folosit pastilele respective riscă să rămână gravide. Practic, pastilele au un dozaj fie prea mare, fie prea mic, de hormoni, fapt ce le face să îşi piardă complet efectul contraceptiv.

Produsele cu probleme au fost comercializate, din primele informaţii, doar pe piaţa americană. Numele produselor retrase sunt: LO/OVRAL 28 şi Norgestrel 0.3 mg/Ethinyl Estradiol 0.03 mg.

În ultimele şase luni a mai avut loc o eroare de acest gen, la o altă companie. Qualitest Pharmaceuticals au retras de pe piaţă peste 1,4 milioane de pachete de pastile. Ca şi de această dată, pastilele nu aveau efectul dorit din cauza preparării greşite.

Femeile care au consumat aceste pastile nu vor avea efecte secundare, singura problemă fiind că efectul anticoncepţional nu s-a mai produs, ele riscând acum să rămână gravide.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: