Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Grecia din cauza virusului West Nile, transmis de ţânţari
Alertă în Grecia din cauza virusului West Nile, transmis de ţânţari

Alertă în Grecia din cauza virusului West Nile, transmis de ţânţari

Ministrul elen al sănătăţii a anunţat, astăzi, măsuri de prevenţie faţă de posibilitatea izbucnirii unui focar de infecţie cu virusul West Nile în regiunile din centrul ţării.

Trei oameni au murit de la începutul lunii din cauza virusului transmis de ţânţari. Iar 47 de oameni au fost infectaţi cu WNV. 11 cazuri au fost depistate numai în acest week-end, potrivit unui comunicat al Centrului de control şi prevenţie a maladiilor (Keelpno).
Autorităţile au decis să intensifice operaţiunile de dezinsecţie şi monitorizarea îmbolnăvirilor pentru a observa dacă sunt constante. În plus, în perioada următoare va fi derulată o campanie de informare publică.
Situaţia s-a deteriorat din cauza condiţiilor climatice din această vară combinând căldura prelungită cu umiditatea puternică, propice  tânţarilor.
Suspiciuni de contaminare cu virusul West Nile au fost şi în România. În week-end, doi pescari tulceni au ajuns la spital. În urma analizelor, reprezentanţii Institutului Cantacuzino au anunţat că rezultatulele în cazul celor doi sunt negative.