Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ! Deșeuri radioactive găsite pe aeroport
ALERTĂ! Deșeuri radioactive găsite pe aeroport

ALERTĂ! Deșeuri radioactive găsite pe aeroport

Aproape 30 de dispozitive utilizate la aeronavele de tip sovietic pentru detectarea grosimii stratului de gheaţă de pe aeronavă au fost depistate la Aeroportul Internațional Chișinău.

SIS anunță că în cazul în care sursele radioactive vor fi plasate în vizor, acestea ar putea fi utilizate de către entităţi extremist-teroriste internaţionale, cât şi transbortate peste hotarele ţării.

Agentul economic trebuie să predea dispozitivele nefuncționale către Î.S. „Obiecte Speciale”, în scopul evitării posibilelor acţiuni ilegale, cât şi prejudicierea sănătăţii şi securităţii populaţiei.

SIS informează că în ultimele trei luni au fost identificate în total 64 de surse radioactive, aflate în afara controlului legal. Deşeurile radioactive au fost depistate în cadrul unor investigații speciale pe întreg teritoriul ţării, de către ofiţerii Centrului Antiterorist al SIS în cooperare cu Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice şi Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

SIS desfăşoară acţiuni în vederea identificării surselor şi materialelor radioactive şi toxice care pot aduce prejudicii majore securităţii naţionale, populaţiei şi mediului, potrivit sputnik.md .

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: