Un clip postat recent de Hay'at Tahrir Al-Sham prezintă atacul membriilor acestei mișcări islamiste acestora asupra unui avanpost al armatei siriene, aflat în cartierul Jamiyat Al-Zahraa, din vestul Alepului. Potrivit departamentului media al Hay'at Tahrir Al-Sham , cinci soldați ai Armatei Arabe Siriene au fost uciși în acest atac:

În ciuda faptului că au reușit să penetreze primul perimetru defensiv al avanpostului sirian, luptătorii Hay'at Tahrir Al-Sham nu a reușit să mențină pozițiile ocupate și au trebuit să se retragă, confirm unei surse militare citate de Al-Masdar News.

Hay'at Tahrir Al-Sham, o facțiune jihadistă având strânse legături cu Al-Qaeda, este considerată o organizație teroristă de majoritatea țărilor, astfel că a fost exclusă de la negocierile de de-escaladare a tensiunilor din Siria.

Turcia, Iran și Rusia au convenit stabilirea de zone sigure în patru regiuni ale Siriei, aflate sub controlul rebelilor, luna trecută. Cu toate acestea, ciocnirile au reînceput, atât în Daraa, Alep, Hama, Homs, cât și în Ghouta de Est.

Hay'at Tahrir Al-Sham este cea mai mare grupare rebelă din Siria; urmare a ostilităților constante, armata guvernamentală siriană a relansat operațiunile împotriva insurgenților în majoritatea zonelor de de-escaladare a tensiunilor.