UPDATE 2: Mitt Romney a câştigat primarele din Iowa, la o diferenţă de opt voturi în faţa lui Rick Santorum, potrivit rezultatelor Partidului Republican, citate de CNN. Postul american de televiziune precizează că rezultatele finale din statul Iowa sunt: Mitt Romney 30.015 voturi, Rick Santorum 30.007 voturi, Ron Paul 26.219, Newt Gingrich 16.251, Rick Perry 12.604, Michelle Bauchmann 6. 073 şi Jon Huntsman 745.
Rick Perry, guvernator al statului Texas, a declarat că îşi suspendă campania electorală, pentru că s-a clasat doar pe locul al cincilea, în acest prim test susţinut de candidaţii republicani.
UPDATE 1: Mai sunt de numărat 1% dintre voturi, iar Santorum conduce cu 34 de voturi, relatează BBC. Potrivit CNN, Rick Santorum a obţinut 29.944 de voturi, MItt Romney 29.926, iar Ron Paul 26.182.

După numărarea a 99% dintre voturi, Rick Santorum conducea cu cinci voturi. Newt Gingrich, Rick Perry şi Michele Bachmann se află în a doua parte a clasamentului. Mai exact: Mitt Romney 29.657. Rick Santorum 29.662.
Santorum şi Romney au câte 25% din voturi, Paul 22%, Gingrich 13%, Perry 10%, Bachmann 5% şi Huntsman 1%. 
În discursul din această noapte, Mitt Romney şi-a continuat campania şi l-a atacat pe preşedinte, criticându-l pe teme de politică externă şi internă, printre care problema iraniană şi cea a economiei SUA. "Aproape tot ce a făcut preşedintele (Barack Obama – n.r.) i-a oprit pe americani să se întoarcă la muncă", a spus el. "Aceasta este noaptea unei campanii electorale în care America este câştigătoare. Vom schimba Casa Albă şi vom aduce America din nou pe calea cea bună", a mai spus Romney.
Urmează alegerile primare din statul New Hampshire, peste exact o săptămână.

La finalul alegerilor preliminare, care se vor desfăşura în toate statele americane, câştigătorul va fi nominalizat, la Convenţia din august a partidului, candidat în cursa pentru Casa Albă din noiembrie, contra democratlui Barack Obama.

Te-ar putea interesa și: