Evenimentul ZileiPoliticaAlegeri prezidențiale 2019. MAE a făcut anunțul despre Diaspora

Alegeri prezidențiale 2019. MAE a făcut anunțul despre Diaspora

Alegeri prezidențiale 2019. MAE a făcut anunțul despre Diaspora
Ministerul Afacerilor Externe, a anunţat, luni, că a finalizat expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.

De asemenea, MAE susţine că a trimis pentru cele 835 de secţii de votare, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, 4.608.175 de buletine de vot şi 2.866.260 de timbre autocolante cu menţiunea „VOTAT”.

Aceste cantităţi sunt rezultatul informării de către misiunile diplomatice şi consulare, la solicitarea Centralei MAE, cu privire la necesarul de buletine de vot şi alte materiale pentru turul al doilea. Numărul de buletine de vot solicitat de misiuni pentru turul al doilea este mai mare cu 107.068 decât cel solicitat pentru primul tur.

Totodată, MAE a expediat şi celelalte materiale necesare votării în cadrul secţiilor de votare din străinătate: modele de liste electorale suplimentare, procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării, modele de procese-verbale ce trebuie completate în anumite situaţii specifice în cadrul procesului de votare.

Reamintim că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, şi sâmbătă (23 noiembrie) şi duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07.00 – 21.00. Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi harta interactivă a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/49479 .

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în străinătate pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale să se prezinte la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă şi duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi, potrivit dcnews.ro


Accesează: