În două localităţi – Ştefăneşti (jud. Ilfov) şi Sascut (jud. Bacău) – s-a organizat un tur suplimentar pentru că alegerile au fost anulate pe motiv de fraudă. În alte două localităţi – Arcani (jud. Gorj) şi Poeni (jud. Teleorman) – s-a repetat turul al doilea pentru că aspiranţii la fotoliul de primar au ieşit la egalitate.

Bătaie pe votul bunicului

Pentru că nu s-au înţeles cine să-şi conducă bunicul la vot, doi veri, simpatizanţi ai partidelor contracandidate la Primăria Ştefăneşti, s-au luat la bătaie într-un bar din localitatea ilfoveană Ştefăneşti. Potrivit poliţiştilor, deşi şi-au „cărat“ pumni şi picioare cu nemiluita, cei doi nu au depus plângere unul împotriva celuilalt. S-au ales însă cu câte o amendă de 500 de lei pentru tulburarea liniştii publice. Pentru evitarea incidentelor de genul celor înregistrate la primul tur de scrutin, în Ştefăneşti, peste 130 de jandarmi şi poliţişti au avut, ieri, misiunea de a supraveghea modul în care s-au desfăşurat alegerile.

Scandal la alegerile din Sascut

În comuna băcăuană Sascut, un alegător care a susţinut că este victima unor agresiuni electorale a venit să voteze îmbrăcat pe jumătate în ghips. Alegătorul a făcut scandal în secţia de votare, iar pentru calmarea spiritelor, poliţiştii l-au scos afară şi l-au băgat cu forţa în maşină. Un alt incident la Sascut a fost dispariţia, pentru o oră, a unei ştampile de vot. Ştampila a fost sustrasă din secţie de un alegător, aruncată apoi într-un şanţ şi găsită de poliţie.