Ponta a scris pe facebook că aliatul său, Călin Popescu Tăriceanu luptă, în prezent, cu tot felul șmecheri care vor să preia ALDE. Potrivit lui Ponta, dacă ALDE nu ar fi stat alături de PSD și Liviu Dragnea, partidul ar fi luat mult mai multe voturi la alegerile europarlamentare. ”ALDE a luat sub 5% la Alegerile Europarlamentare tocmai pentru ca a stat alaturi de Dragnea & Dancila si a sustinut toate prostiile acestora ( in special Ordonanta 114/2018 – cea mai antiliberala lege din Romania dupa anul 1948) / nu e vina nici a lui Diaconu si nici a ProRomania / in aceasta perioada PSD incearca sa destructureze Alde ( dupa cum puteti constata nici ProRomania, nici alte Partide, nu au profitat de situatia grea ca sa racoleze parlamentari)”.

Mai mult, mai spune fostul premier și șef al PSD, în cursul anului 2018, Liviu Dragnea a anunțat că va exista un candidat comun al alianței politice ALDE+PSD, acesta fiind chiar Călin Popescu Tăriceanu. ”Dupa care Dancila si gasca ei s-au razgandit brusc si se lupta sa NU lase niciun alt candidat sa ii faca probleme lui Iohannis / sa spui acum ca te duci langa PSD si Dancila pentru ca nu mai candideaza Tariceanu este ridicol si neserios chiar si pentru politica noastra damboviteana. Cei din Alde care vor acum alaturi de PSD stiu foarte bine ca acest lucru inseamna practic disparitia Alde – si functii temporare doar pentru cativa dintre ei ( dupa ce a luat in 2016 46% in 2020 PSD isi va lasa peste jumatate din propriii parlamentari fara locuri eligibile – bineinteles ca la cei veniti de la Alde le vor spune ca “nu se mai poate”, a mai scris Ponta.

Ponta a lansat și un atac dur la ”trădătorii” din ALDE, care acum merg alături de PSD. ”Pentru mine personaje gen “Zamfir” nu reprezinta o problema ( cand ma lauda Antena 3 ma lauda si Zamfir – cand ma injura Antena 3 ma injura si Zamfir – nimic nou, nimic grav) / l-a injurat 2 ani pe Mugur Isarescu dupa care a primit ordin si a inghitit tot ce spusese despre Guvernator – probabil ca asa va face si cu mine / faptul ca acesta este autorul celor mai neserioase , mincinoase, populiste si neconstitutionale ( declarate asa de CCR in UNANIMITATE) proiecte de lege ar trebui sa il ingrijoreze pe el / noroc ca CCR si oamenii profesionisti au intervenit, dar tentativa se pedepseste”.

În final, concluzia lui Victor Ponta este că Guvernuil Dăncilă este mort din punct de vedere politic. ”Adevarul este ca acest Guvern este un mort pe care toata lumea are interesul sa il mai tina in geam pana dupa Alegerile Prezidentiale / si inca nu s-a decis cine preia puterea si “greaua mostenire” ( mai ales sarcina imposibila a prezentarii unui Buget realist si serios pentru 2020) / cred ca toti oamenii au inteles asta si nu merita sa mai primeasca explicatii penibile care jignesc inteligenta / partea rea este ca pretul acestor luni de tinut un Guvern mort va fi platit in anii urmatori de catre toti romanii”.