Evenimentul Zilei > Actualitate > Alchimistul careurilor Sudoku
Alchimistul careurilor Sudoku

Alchimistul careurilor Sudoku

Asa cum anuntam in editia de ieri va prezentam astazi solutia careului tip puzzle rezolvat in finala campionatului mondial de la Praga de americanul Thomas Snyder. 

In varsta de 27 de ani, Snyder este doctorand la Harvard, specializarea chimie moleculara. Profesia aleasa il obliga sa petreaca mult timp analizand molecule de ADN, ceea ce, spune el, i-a dezvoltat abilitatea de a observa un careu ca un intreg si sa vizualizeze care patratica trebuie completata mai intai.

Dupa cum a declarat tanarul, el este in stare sa rezolve orice careu de Sudoku in mai putin de cinci minute. Recordul sau personal este un careu terminat in doua minute, ceea ce inseamna mai putin de doua secunde pentru fiecare numar completat. „In timp ce scriu un numar deja ma gandesc la urmatorul patratel pe care il pot completa”, a spus noul campion.

Snyder a explicat ca este obisnuit sa faca mai multe lucruri in acelasi timp, astfel ca i se intampla frecvent sa rezolve un Sudoku in timp ce se uita la televizor sau chiar cand isi pregateste masa de seara. Pentru el, victoria de la Praga reprezinta revansa dupa „esecul” de la campionatul de anul trecut, desfasurat in Italia, unde s-a clasat al doilea.

Secretul succesului este acela ca ii place sa rezolve tot felul de jocuri logice, nu doar Sudoku, pasiune capatata de la varsta de 4-5 ani. La cea de-a doua editie a Campionatului de Sudoku au participat 140 de concurenti, reprezentand 32 de tari.