Alarmă cu bombă, la Tribunalul Neamț

Alarmă cu bombă, la Tribunalul Neamț

Un bărbat din Piatra Neamț a anunțat telefonic că în sediul Tribunalului Neamț a fost amplasată o bombă. Cum adresa indicată de “terorist” a fost strada “Mihai Eminescu”, pirotehniștii au verificat și Judecătoria Piatra Neamț. Ședințele au fost suspendate.

Polițiști, pompieri, jandarmi, dar și pirotehniști din cadrul SRI Neamț, au fost puși ieri pe drumuri de un individ care a sunat la 112 și a anunțat că în incinta Tribunalului a fost amplasată o bombă. Ca în toate cazurile de acest gen, pirotehniștii au constatat, după ce au verificat fiecare colț al încăperii, că la mijloc a fost vorba de o farsă. În scurt timp a fost identificată cabina telefonică din care a fost făcut apelul, iar politiștii încearcă să dea de urma celui care, ori a făcut o glumă proastă, ori nu avea chef să fie prezent la vreo ședință de judecată.

Individul care a făcut anunțul nu a specificat dacă este vorba de Secția civilă ori de Secția penală a Tribunalului, acestea funcționând în sedii diferite. În aceste condiții personalul din ambele instante a fost evacuat timp de aproximativ o oră. “Ședintele au fost întrerupte, după care au fost reluate cu cei care au ales să aștepte si nu au plecat acasă. Probabil că în cauzele unde părțile nu au mai revenit în sală, se va da un nou termen”, a declarat președintele Judecătoriei Piatra Neamț. O alarmă cu bombă la același tribunal a fost înregistrată în anul 2007. Ulterior s-a stabilit că a fost vorba de o glumă, care a antrenat o adevărată desfășurare de forțe și costuri pe măsură. În cazul în care “glumețul” va fi prins, el va fi sancționat contravențional. Din păcate, apelurile false la 112 se mențin la un nivel ridicat. Statisticile arată că peste 70% dintre apelurile la 112 sînt false. Cei care sunt prinși riscă sancțiuni contravenționale, însă valoarea mică a amenzilor pare să nu-i sperie. sursa: monitorulneamt.ro

Ne puteți urmări și pe Google News