Artista canadiană Alanis Morissette va cânta pentru prima data în România, la B’Estfest 2008, pe 4 iulie, în prima zi a festivalului. 2008 se anunţă un an încărcat pentru Alanis, care va începe un turneu mondial în luna iunie, urmând să fie cap de afiş la mai multe festivaluri internaţionale de prestigiu, începând cu Zermatt Unplugged Festival în Elveţia, portughezul „Rock in Lisbon“, „Pinkpop Festival“ din Olanda (recunoscut, în Guinness Book, drept cel mai vechi festival anual din lume), Norwegian Wood sau Rock în Rio.

Artista care a vândut peste 55 de milioane de albume în întreaga lume va urca pe scena amenajată în cadrul complexului Romexpo din Bucureşti în aceeaşi zi în cu grupul hip-hop Cypress Hill, proiectul trip-hop UNKLE şi trupa britanică Apollo 440 .

Unul dintre cei mai bine
vânduţi artişti ai lumii

Începând din 1995 (odată cu mutarea la Los Angeles, cu contractul semnat cu Maverick Records şi cu lansarea celui de-al treilea album, „Jagged Little Pill“), Alanis Morissette este considerată unul dintre cei mai influenţi artişti din peisajul muzical contemporan. Succesul a venit într-o perioadă de marturizare artistică a cântă reţei care a debutat la vârsta de 10 ani.

În 1991 a lansat albumul „Alanis“, al cărui succes i-a adus discul de platină în Canada şi un Juno Award, iar în 1995 a lansat albumul „Jagged Little Pill“, care va intra în istoria muzicii drept cel mai bine vândut album de debut al unei artiste solo. Au urmat alte patru albume cu vânzări record, precum şi numeroase single-uri de top, ca „You Oughta Know“, „Uninvited“ (inclus pe coloana sonoră a filmului „City of Angels“) sau „King of Pain“.

Apreciată pentru vocea sa, dar şi pentru originalitatea versurilor, Alanis a fost recompensată de-a lungul carierei cu douăsprezece premii Juno şi şapte Grammy. În prezent, a finalizat un nou album de studio, „Flavors of Entanglement“, care va fi lansat pe 20 mai. În plus, după apariţiile din filme ca Dogma (unde l-a jucat pe Dumnezeu-femeie), Nip/Tuck sau Sex&The City, artista şi-a anunţat primul rol principal, „Sylvia“, în adaptarea cinematografică a romanului „Radio Free Albemuth“ de Philip K. Dick.