Evenimentul Zilei > Actualitate > MOARTEA celui de al treilea CANGUR PITIC, cauzată de un stafilococ
MOARTEA celui de al treilea CANGUR PITIC, cauzată de un stafilococ

MOARTEA celui de al treilea CANGUR PITIC, cauzată de un stafilococ

În urma autopsierii cadavrului celui de al treilea cangur pitic care a murit, în decurs de câteva luni, la Grădina Zoologică Bucov, medicii au constatat că animalul a pierit ca urmare a infectării cu un stafilococ hemolitic care se activează în condiţii de stres.

La Grădina Zoologică Bucov, aflată în administrarea Primăriei Ploieşti, au murit, până acum, trei canguri pitici. Ultimul supravieţuitor se află în carantină. Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova, Mihai Terecoasă, a declarat, astăzi, că, în urma analizelor şi a necropsiei, a reieşit că animalul mort a făcut un edem pulmonar hemoragic din cauza unei infecţii pulmonare cu un stafilococ hemolitic.
Potrivit lui Terecoasă, acesta stafilococ se activează în condiţii de stres sau în cazul unor organisme slăbite, iar în urma necropsiei s-a stabilit că respectivul cangur avea stafilococul dinainte să ajungă la Grădina Zoologică Bucov.
Animalul a fost găsit mort, vinerea trecută, la Grădina Zoologică Bucov, acesta fiind al treilea cangur care a murit aici în decurs de câteva luni. El fusese donat, joia trecută, grădinii zoologice, împreună cu perechea sa, de către o persoană anonimă. Pe pereţii încăperii unde a fost închis cangurul se observau urme de zgârieturi, semn că animalul a fost foarte agitat înainte de a muri.
La sfârşitul lunii august, singurul cangur pitic care era la Zoo a fost omorât de mai mulţi câini fără stăpân. De asemenea, perechea acestuia a murit cu câteva luni înaintea lui, după ce a fost muşcată de şobolani.
Directorul Parcului „Constantin Stere”, în incinta căruia se află Grădina Zoologică, Bogdan Toader, a declarat, pentru Agerpres, că, cel mai probabil, cangurul care a mai rămas va fi scos săptămâna viitoare din carantină, el aflându-se într-o stare bună.
El a mai adăugat că, după incidentul în urma căruia un cangur pitic a fost omorât de câini, împrejmuirea adăpostului destinat acestor animale a fost complet refăcută, gardul fiind înălţat, iar în zonă a fost montată o cameră de supraveghere.
De asemenea, administraţia parcului va solicita, la viitoarea şedinţă a Consiliului Local Ploieşti, o rectificare de buget pentru refacerea gardului care împrejmuieşte cele 12 hectare de teren ale Grădinii Zoologice Bucov, investiţia ridicându-se, conform estimărilor, la aproximativ 150.000 de lei.
Grădina Zoologică Bucov are un efectiv de aproximativ 400 de animale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: