Aihan Omer, noul selectioner?

Aihan Omer, noul selectioner?

Esecul nationalei masculine de handbal a Romaniei in tentativa de a se califica, dupa 11 ani, la un turneu final de Campionat Mondial sau European nu a ramas fara urmari.

Umilinta suferita in prima mansa a barajului cu Suedia, scor 25-36, pentru calificarea la Europene, a zguduit banca tehnica a primei reprezentative. Cristian Gatu, presedintele federatiei de handbal, a anuntat ieri demiterea selectionerului Lucian Rasnita, imediat dupa meciul-retur cu nordicii, programat duminica, la Constanta.

„Inainte de partida din Suedia, am cazut de acord cu antrenorul ca, in cazul in care calificarea va fi ratata, contractul sau sa se incheie. Din punctul meu de vedere, calificarea este ratata. In acest moment, nu avem nicio varianta pentru postul de antrenor principal”, a spus Gatu.

Rasnita l-a contrazis pe seful federatiei. „Intelegerea mea cu domnul Gatu era ca imi voi rezilia contractul indiferent de rezultatul „dublei” cu Suedia. Plecam chiar daca ne calificam la Europene. Nu mai exista nicio placere sa lucrez aici, atmosfera se deteriorase si nu avea rost sa continuam. Ratarile succesive din ultimii ani sunt cauzate de lipsa unei atitudini profesioniste. Tehnicienii nu sunt lasati sa antreneze, fiindca managerii se baga peste ei”, ne-a declarat Rasnita, care avea contract pana in 2008.

Ne puteți urmări și pe Google News

Favorit pentru postul de selectioner este Aihan Omer, castigator al Cupei Challenge, anul acesta, cu UCM Resita. Conditia ar fi ca federatia sa-i ofere lui Omer un salariu consistent, astfel incat acesta sa renunte la echipa de club, pentru a nu mai exista suspiciuni legate de selectia handbalistilor, asa cum s-a intamplat in cazul lui Rasnita. Alte solutii ar fi Vasile Stanga si chiar Cornel Otelea (fost antrenor al nationalei feminine), ambii fara contracte.