Evenimentul Zilei > Social > Află dacă persoanele vegane trăiesc mai mult față de cele care consumă carne
Află dacă persoanele vegane trăiesc mai mult față de cele care consumă carne

Află dacă persoanele vegane trăiesc mai mult față de cele care consumă carne

În ultimul deceniu, stilul de viață vegan a fost considerat un remediu pentru o serie de afecțiuni și probleme. Dar, oare, trăiesc veganii mai mult decât cei care mănâncă carne?

Nici o dietă nu poate promite să oprească procesul de îmbătrânire, dar există o mulțime de schimbări ale stilului de viață care s-au dovedit mai mult sau mai puțin că ajută la prevenirea bolilor și vă mențin mai sănătos pentru mai mult timp. Când vine vorba de o dietă vegană, poate depinde de tipul de alimente din care constă dieta. Unul care conține o mulțime de alimente integrale procesate și surse vegane de proteine ​​este probabil mai bun decât înlocuitorii de carne procesată.

Ce înseamnă o dietă vegană 

O dietă vegană este cea în care nu poți mânca nimic derivat de la un animal, inclusiv carne, lactate și ouă. În timp ce unii vegani mănâncă miere, unii aleg să nu o facă, deoarece este produsul secundar al unei creaturi vii. În timp ce veganismul este o alegere personală și un stil de viață cu care fiecare are propria relație unică, principiile se centrează în jurul unei vieți a consumului de alimente derivate din plante. 

Pe fondul numeroaselor afirmații despre impactul pozitiv asupra vieții bazate pe plante asupra sănătății și nutriției umane, ideea că veganii trăiesc mai mult persistă. Un studiu de la JAMA Internal Medicine Journal a constatat că veganii au un risc cu 9% mai mic de deces în comparație cu cei care consumă carne. Cu toate acestea, un studiu din The American Journal of Clinical Nutrition a constatat că, deși veganismul poate scădea ratele anumitor boli cronice, a fost neconcludent dacă acest lucru se traduce printr-un impact asupra mortalității. 

Deși o dietă sănătoasă ajută, există și alte obiceiuri de stil de viață care sunt mai prezente la indivizii conștienți de sănătatea lor, care ar putea fi mai răspândite în comunitatea vegană. Consumul de alimente integrale, exercițiile fizice, consumul suficient de apă, împreună cu alte obiceiuri importante de sănătate sunt comune în rândul veganilor, în special în rândul celor care se concentrează pe sănătate ca principalul motiv pentru stilul lor de viață bazat pe plante.

Secretul longevității 

Cel mai important lucru pe care să vă concentrați atunci când vine vorba de nutriție și longevitate este să consumați o dietă echilibrată, cu destui nutrienți, ceea ce este posibil într-o dietă vegană. Din nou, dacă veganismul este sau nu numitorul comun al longevității este greu de spus, mai ales pentru că studiile sunt supuse altor variabile ale vieții umane. De asemenea, este important să rețineți că această abordare necesită un angajament față de veganism pe termen lung.

Deși există unele cercetări științifice care sugerează că a deveni vegan și a consuma mai puține proteine ​​​​animale poate ajuta la prevenirea bolilor, dovezile încă lipsesc în ceea ce privește