Evenimentul Zilei > Justitie > Afirmații grave din partea lui Mihai Șora. Ce a putut spune filosoful despre riscurile judecătorilor CCR.
Afirmații grave din partea lui Mihai Șora. Ce a putut spune filosoful despre riscurile judecătorilor CCR.

Afirmații grave din partea lui Mihai Șora. Ce a putut spune filosoful despre riscurile judecătorilor CCR.

Critici noi la adresa coaliței de guvernare PSD-ALDE privind problemele din Justiție. Filosoful Mihai Șora afirmă că judecătorii CCR pot deveni „instrumente în mâinile unor nelegiuți”. Potrivit lui Șora de hotărârea acestora nu atârnă doar soarta unor „hoți”, ci și al câtorva milioane de oameni cinstiți care nu au avut niciodată probleme cu Justiția.

„În tot acest război absurd, cei nouă judecători conștientizează, oare, faptul că riscă să devină instrumente în mâinile unor nelegiuiți? Că de hotărârea lor atârnă nu doar viitorul unor hoți, ci și – prin ricoșeu – al câtorva milioane de români cinstiți, care nu au avut niciodată probleme cu Justiția, care nu au furat, nu au tâlhărit, nu au încălcat vreodată legea? Care nu vor decât să-și vadă în tihnă de viața lor, după ce-și vor fi salvat țara de cei care au pus-o pe butuci?! Nouă judecători, o bandă de hoți și câteva milioane de români se află, astăzi, într-un război hibrid. Hibrid și absurd”, a scris pe facebook Șora.

În vârstă de 102 ani, Mihai Șora este un filosof și eseist român, membru de onoare al Academiei Române din octombrie 2012. În pofida vârstei, Șora reprezintă una dintre figurile emblematice ale protestelor îndreptate împotriva coaliției de guvernare PSD-ALDE.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: