FILMUL EVZ: Afaceri murdare

FILMUL EVZ: Afaceri murdare

„Primăria”, un film despre democraţia municipală americană, în care mafia şi politica merg mână-n mână.

Crimă, scandal, mafie, droguri... şi un Al Pacino perfect în rolul primarului oraşului New York. Un film depre corupţie şi putere, dar mai ales despre păpuşarii din spatele puterii. Pelicula reuneşte nume sonore ale Hollywoodului: John Cusack, Bridget Fonda, Martin Landau şi Danny Aiello.

Într-o interpretare magistrală, Al Pacino, unul dintre puţinii actori preferaţi de critici, face echipă, din nou, cu regizorul Harold Becker, sub regia căruia a jucat şi în „Sea of Love”. „Primăria” este primul thriller care pătrunde în structurile subterane ale administraţiei din Manhattan.      

O dramă politică dură

Ne puteți urmări și pe Google News

John Pappas (Al Pacino) este respectatul şi popularul primar al oraşului, iar Kevin Calhoun (John Cusack), viceprimarul, este idealistul său ajutor. Pappas este un neîntrecut animator electoral, dar, în acelaşi timp, este şi un maestru al combinaţiilor.

În momentul în care un copil nevinovat, în vârstă de 6 ani, este ucis într-un schimb de focuri, o reglare de conturi între un poliţist şi un mafiot, este deschisă o anchetă. Politicianul reuşeşte să muşamalizeze ancheta, însă „vicele” face săpături şi descoperă că şeful lui nu este deloc străin de sângerosul incident şi îl constrânge să demisioneze.

„Primăria” („City Hall”), o producţie Castle Rock Entertainment din 1996, după un scenariu de Paul Schrader, este o dramă politică dură, nerecomandată copiilor sub 15 ani. Filmul a avut încasări de circa 20 de milioane de dolari în SUA.

22.00 - TCM