Evenimentul Zilei > Economie > „Afaceri in echipa” la forumul de la Davos
„Afaceri in echipa” la forumul de la Davos

„Afaceri in echipa” la forumul de la Davos

Forumul Economic Mondial care va incepe miercuri la Davos, in Elvetia, are ca tema de dezbatere “Noua inovatie: puterea colaborarilor”.

Daca in 2006 forumul a avut ca tema aprovizionarea cu energie a marilor puteri mondiale, iar in 2007 a tratat rolul economiilor emergente la scara mondiala, anul acesta va fi dezbatuta depasirea insecuritatii economice cu ajutorul colaborarii si al parteneriatelor.

Printre vedetele forumului se numara Tony Blair, fost prim-ministru al Marii Britanii (1997-2007) si membru al bordului forumului Economic Mondial, James Dimon, presedinte si director executiv al JPMorgan Chase&Co sau Henry Kissinger, presedinte, Kissinger Associates din USA. La forum vor fi abordate inclusiv dezbateri mai putin uzuale precum “Concurenta prin colaborare”.

Politia elvetiana se confrunta deja cu protestatarii de extrema-stanga care acuza faptul ca forumul ar fi o sarbatoare a capitalismului agresiv si a represiunii.

Lucrarile din acest an vor fi deschise de secretarul de stat american, Condoleezza Rice, in prezenta a 2.500 de participanti, printre care 27 de sefi de stat si de guvern si peste 100 de ministri.

In centrul atentiei la forumul din 2007 a fost Dmitri Medvedev, seful Gazprom, cel creditat cu viitoarea presedintie a Rusiei.

Acest Forum este o organizatie independenta internationala fondata in 1971 de profesorul Karl Schwab. Obiectivul forumului este sa intermedieze dialogul dintre diferiti lideri ai statelor participante pentru a stabili un program de imbunatatire a situatiei economice mondiale.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: