AFACEREA "EXTAZ". "Guru" Bivolaru, prin ochii adepţilor

AFACEREA "EXTAZ". "Guru" Bivolaru, prin ochii adepţilor

"Guru" Bivolaru era privit de adepţi drept "mâna lui Dumnezeu", după cum arată rechizitoriul procurorilor.

Curtea Supremă a amânat, ieri, până pe 12 aprilie, pronunţarea sentinţei în procesul în care Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane. Bivolaru a fost acuzat de anchetatori că s-ar fi aflat în spatele unei reţele care trimitea adepte MISA să se prostitueze în Japonia.

Detaliile anchetei, publicate încă din septembrie 2007 de "Evenimentul zilei", întrul articol cu titlul "Vrăjile lui «Guru» Gregorian Bivolaru", schiţează portretul liderului MISA, prin ochii adepţilor.

"Mâna lui Dumnezeu"

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit rechizitoriului din 2007, cele mai relevante mărturii legate de felul în care îl priveau adepţii pe "Guru" sunt strânse în urma analizării unor jurnale şi scrisori. Costică, unul dintre adepţii MISA, scria că Bivolaru "este de fapt mâna lui Dumnezeu pe Pâmânt". "Este graţia lui Dumnezeu.(...) Relaţia maestru-discipol este o relaţie a ta cu Dumnezeu, personală". Iar discursurile ţinute la întâlniri de "Guru" îşi lăsaseră profund amprenta. Anchetatorii scriu că unii fani credeau chiar că Bivolaru sar fi "evaporat", în anii ‘80, din arestul Securităţii ("A săvârşit mari miracole,(...) prin faptul ca ar fi devenit invizibil, sau emană un puternic miros de busuioc").

"Grig" şi delfinii

Femeile care îl adorau pe "liderul spiritual" i-au trimis scrisori, dovezi ale stării în care le adusese experienţa cu "Grig": "Doamne, Grig, de fiecare dată când aud sau văd pe cineva la Obor 2 (n.r. - unul dintre ashramurile din Capitala – n.r.) îmi aduc aminte că eu nu am mai făcut dragoste cu tine demult", scria o admiratoare. Din câte sugerează anchetatorii, unii, încrezători în puterile lui "Guru", îi cereau chiar să le păzească rudele decedate – "Dragă Grig, te dacă se poate să-l ajuţi pe bunicul meu Ilie Laurenţiu a părăsit planul fizic pe data de 25 iunie 2002... Îţi trimit 2 fotografii; bunicul e arătat printr-o săgeată". Iar altcineva nota despre puterea sa divină, manifestată pe litoral: "Se spunea că, atunci când vine Grig, delfinii vin la ţărm...". CITIŢI ŞI:

  • Vrăjile lui «Guru» Gregorian Bivolaru