„Cine nu e de acord cu legea unitară n-are decât să plece de la această masă cu demisia. (...) Cei care cred în legi speciale nu au ce căuta în Guvernul României. Secretarii de stat care au astfel de puncte de vedere să uite de ele sau să iasă cu demisiile din sală”, a fost mesajul pe care premierul Emil Boc l-a transmis, ieri, la negocierile privind legea unitară de salarizare pentru bugetari, purtate la Ministerul Muncii.
Boc a precizat că proiectul va fi finalizat până la 30 iunie. La discuţii au fost prezenţi secretari de stat, ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, al muncii, Marian Sârbu, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor. Magistraţii vor lege separată
Discuţiile au respectat tradiţia de până acum, sindicaliştii arătându- se sceptici în ceea ce priveşte finalizarea proiectului de lege până în iunie. Ei au motivat că atât Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cât şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) au cerut repetat amânări, nu au adus actele necesare echivalărilor de funcţii şi nici nu au făcut propuneri pentru acestea, sperând ca astfel să rămână în afara noii legi. Metodă adoptată iniţial şi de ministerele Justiţiei şi de Externe, care, până ieri, depuseseră doar parţial documentele.
În schimb, reprezentanţii CSM nici măcar nu au participat la discuţiile de ieri, magistraţii cerând deja elaborarea „unei legi separate a salarizării”. După avertismentul lui Boc, din tabăra sindicaliştilor, Marian Nistor, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, a lansat o provocare cabinetului Boc: „Dacă legea nu va fi gata până la sfârşitul lunii iunie şi nu va trece de parlament (...), aşteptăm demisia guvernului”. (A colaborat Amalia Derscariu)