Evenimentul Zilei > Actualitate > Mutu, „cumătru” cu interlopul Beinur. „Discuții de 2-3 ani!”
Mutu, „cumătru” cu interlopul Beinur. „Discuții de 2-3 ani!”

Mutu, „cumătru” cu interlopul Beinur. „Discuții de 2-3 ani!”

Adrian Mutu, atacantul Fiorentinei, a fost înregistrat de SRI în timp ce discuta cu interlopul Nuredin Beinur. Fotbalistul susține că discuțiile s-au purtat acum „2-3 ani”, dar anchetatorii sunt de cu totul altă părere: acestea datează din mai 2010.

Discuţia telefonică dintre Beinur şi Mutu a fost interceptată la 12 mai 2010,  la puţin timp după ce a fost suspendat, pentru nouă luni, de Tribunalul Antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian pentru că a fost depistat pozitiv cu sibutramină. Potrivit stenogramelor SRI, publicate azi de "Adevărul", interlopul Nuredin Beinur îi plăteşte mesele fotbalistului, profită de imaginea sportivului pentru a face bani din reclamă mascată şi este implicat în afacerile cu bijuterii a soţiei fotbalistului, Consuelo.

Nuredin Beinur: Ia zi, mă, cumetre, mă, unde umbli, mă, nenorocit mic care eşti?
Adrian Mutu: Ce faci, mă, cumetre?
N.B.: Unde umbli cumetre?
A.M.: Am fost la Aqua frumos, ţaca-paca, m-au pus oamenii să plătesc.

N.B.: Unde?
A.M.: La Aqua.
N.B.: Păi, când ai fost la Aqua?
A.M.: Luni seară.
N.B.: Luni seară ai fost la Aqua?
A.M.: Păi da. Frumos. A venit, m-a salutat toată lumea şi când am plecat…
N.B.: Păi de ce nu ai semnat, mă, din partea mea? Eşti nebun?
A.M.: Eee…

N.B.: Ce dracu’, mă? A… te aştept, mă, poate dăm o fugă în Turcia că vor să facă unii un reportaj cu tine în Turcia şi-ţi plăteşte toate astea, bilet de avion, cutare, tot, tot, tot.
A.M.: Îmi dă şi caşcaval?
N.B.: Păi, o să-ţi dea şi caşcaval dacă e! Da, mă, dar eu m-am gândit la alte variante! Că eu am nişte miliardari acolo şi să-ţi dea nişte case pe acolo, că chipurile stai într-o zonă… unii care fac o zonă rezidenţială, ai înţeles? Şi îţi dau cadou, ce p… mea! Şi uite, domne, stă Mutu aicia şi a zis "Băi, dacă vreţi să vindeţi case, îi da-ţi lu’ ăsta cadou şi vindeţi mai repede!"
A.M.: Îhî.
N.B.: Păi da. De-aia, poate dăm o fugă săptămâna viitoare când vii. Şi ţi-am găsit şi combinaţie pentru Consuelo cu aurul.
A.M.: Da?
N.B.: Cu briliantele şi cu astea aici. Cu prietenii mei aici. A zis "cum, am, alea le fac eu!" Ce, i-am arătat eu un model "Ce, mă, le fac pe astea cum vrei tu şi când vrei tu!" Ai înţeles?

Nuredin Beinur, liderul lumii interlope din Constanţa, şi mai mulţi complici ai acestuia au fost trimişi în judecată, săptămâna trecută, pentru mai multe fapte de şantaj, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului.
Minciună de „Briliant”
Mutu a reacționat în această seară. După antrenamentul susținut la Fiorentina, jucătorul i-a „îmbrobodit” pe jurnaliștii italieni. „Discuțiile sunt de acum 2-3 ani! Sunt chestiuni amicale, unele de afaceri. N-am nicio legătură cu ceea ce a făcut el”, a declarat Mutu. Varianta lui nu concordă cu cea a procurorilor, care au anunțat că interceptările au fost făcute în luna mai a anului 2010. Nu este prima oară când Mutu minte. Psihologii și psihiatrii consultați de EVZ susțin că el are nevoie de o terapie, pentru a dezbăra cu adevărat de năravul de a minți. (Daniel Conțescu)