ADRIAN GEORGESCU: Oameni de mictiune

ADRIAN GEORGESCU: Oameni de mictiune

Adrian Georgescu: "Bucurestiul detine cateva marci inregistrate care-l fac unic."

Avem cladiri de afaceri care se sprijina pe biserici, hoteluri care musca din trotuar, cu intrarea la un metru de carosabil, sau cartiere de case vechi in care infloreste brusc un rododendron multicolor mai inalt cu 4-5 etaje. In „Micul Paris” insa nu e recomandabil sa privesti prea mult in sus pentru ca risti sa calci in „foarte micul Paris”. De obicei, dar nu intotdeauna, opera patrupezilor canini.

Apropo de animale. Daca Bruxelles-ul il are pe Manneken Pis, baietelul din bronz ce urineaza ghidus in plin centru, Bucurestiul umileste (era sa folosesc un verb legat de tema) frumosul oras belgian cu domnii care se usureaza in public. Nu una, ci zeci de statui vii, e drept, cu debit limitat de numarul berilor baute.

Ii vedem zi si noapte, la colt de bloc sau la tufa, privind usor tematori in stanga si-n dreapta. Nu ii streseaza ca ar putea deranja pe cineva, ci ca ei ar putea fi deranjati intr-un moment care cere liniste si concentrare. Cum deseori se lasa in voia voioasei lor eliberari la mica distanta de o toaleta publica, ii banuiesc ca sunt si conservatori, si ecologisti convinsi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tin la traditia si la valorile in care au fost prost crescuti, iar progresul nu-i misca nici cei cativa metri pana la locul destinat eliberarii. In fata vezicii, toti suntem egali, in fata civilizatiei, nu. Practic, ei nu mictioneaza in toalete, ci (iar era sa folosesc acelasi verb tematic) pe toalete.

Acesti oameni trebuie cumva felicitati pentru consecventa cu care isi sustin principiile. Recomand urmatoarea metoda: va apropiati incet, din spate, de respectivul, si-i dati un ghiont amical. Atentie: nu din lateral! Ati putea avea amandoi o surpriza neplacuta.

Sau, si mai bine, daca aveti caine de talie mare si vreti sa va simtiti mai putin vinovat pentru ce lasa in urma si nu curatati, procedati astfel. Cand scoateti dulaul la plimbare, aruncati un bat in directia nesimtitului. Trebuie, vorba reclamei, sa-ti mentii in forma cel mai bun prieten. Daca pisaciosii o fac, dumneavoastra de ce v-ati abtine?

Puteti comenta la www.adriangeorgescu.ro