Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Cioroianu: „Nu e tocmai corect să punem pe liste soţii sau viitoare soţii”
Adrian Cioroianu: „Nu e tocmai corect să punem pe liste soţii sau viitoare soţii”

Adrian Cioroianu: „Nu e tocmai corect să punem pe liste soţii sau viitoare soţii”

După ce a fost şters de pe eurolista PNL, Adrian Cioroianu l-a atacat dur ieri pe Crin Antonescu care ar fi promovat ”soţii, viitoare soţii sau oameni care l-au susţinut”.

Vizată de aceste declaraţii a fost Adina Vălean – locul 2 pe lista pentru PE – care a recunoscut public, ieri, că are o relaţie cu liderul PNL. Ea s-a apărat însă, susţinând că are o activitate „extrem de apreciată” ca eurodeputat.

Vălean: „Da, am o relaţie sentimentală cu Crin”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat ieri că Adrian Cioroianu nu a fost mulţumit de locul 8 şi nu se mai regăseşte pe lista aprobată de Comitetul Executiv Naţional. “Dacă taxăm nepotismul altor partide, nu e tocmai corect să punem pe liste soţii, viitoare soţii sau oameni care l-au susţinut pe Crin Antonescu”, a reacţionat dur Cioroianu, într-o declaraţie acordată postului Antena 3, făcând aluzie la relaţia apropiată dintre Crin Antonescu şi Adina Vălean. După această ieşire la rampă, Adina Vălean a declarat revistei Q-Magazine că are o relaţie sentimentală cu Antonescu.

„Da, am o relaţie sentimentală cu Crin. Suntem doi oameni liberi care se iubesc, nu văd care ar fi problema”, a spus Vălean, caracterizând drept “mizerii” insinuările potrivit cărora ar fi pe listă datorită acestei relaţii . „Spun ca este o mizerie pentru că în partid se ştie bine că eu am avut şi am o activitate extrem de apreciată în Parlamentul European, m-am aflat în fruntea liberalilor români din PE, am contacte la cel mai înalt nivel cu oficialii europeni, am avut iniţiative şi luări de poziţie care au fost foarte bine primite”, a declarat Vălean, potrivit Q-Magazine.

Un alt personaj cu notorietate rămas în afara listelor PNL este europarlamentarul Daniel Dăianu, despre care Crin Antonescu susţine că PNL îl va nominaliza pentru Consiliul de Administraţie al BNR. Daniel Dăianu ar putea obţine chiar un post de viceguvernator. Comitetul Executiv Naţional al PNL a aprobat , ieri, cu 44 de voturi pentru şi 21 contra, lista partidului pentru Parlamentul European. Pe primele şase locuri, considerate eligibile, se află în ordine Norica Nicolai, Adina Vălean, Renate Weber, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi şi Ben-Oni Ardelean.