ADEVĂRUL despre hamburgerii McDonald's. De ce nu putrezesc
- Cristina Botezatu
- 2 octombrie 2012, 22:16
Zeci de experimente cu mâncarea fast-food au arătat că hamburgerii de la McDonald's se strică foarte greu, păstrându-şi forma şi textura
Un canadian i-a întrebat pe cei de la celebrul lanţ de restaurante de ce burgerii preparaţi de ei se degradează mult mai greu decât slte produse similare. Răspunsul: burgerii McDonald's nu mucegăiesc decât în anumite condiţii. Keith Warriner, şeful departamentului de studiu al alimentelor şi asigurare a calităţii din cadrul Universităţii Guelph din Canada, spune că burgerii, cartofii prăjiţi şi puiul de la McDonald's putrezesc ca orice alt aliment, în anumite condiţii.
Astfel, pentru a se dezvolta microbii, sunt necesari următorii factori: apă, nutrienţi, căldură şi timp.
"Dacă îndepărtăm unul sau mai multe elemente, microbii nu pot creşte şi nu pot strica mâncarea", spune profesorul Warriner, citat de Business Insider.
În cazul burgerilor de la McDonald's, mare parte din apă se pierde în procesul de preparare. Prin prăjire, pâinea este deshidratată. Asta înseamnă că, după preparare, burgerul este aproape uscat. Lăsat afară, în aer liber, fără umiditate şi căldură, burgerul mai degrabă se usucă decât putrezeşte, a adăugat acesta.
Profesorul a insistat că dacă încercăm acelaşi experiment cu un burger făcut acasă, pe care îl deshidratăm, vom obţine acelaşi rezultat. Fenomenul a fost confirmat şi de un experiment realizat de către blogul "A Hamburger Today".