Giovanni a vorbit despre trecutul lui Hagi și cum practic a fost obligat să „fugă” de la Santiago Bernabeu din cauza condițiilor extrem de proaste, scrie Sport.ro.

Exista și o discriminare prezentă prin faptul că lui Hagi nu i se dădeau aceleași șanse pentru a evolua acolo.

„Era Mendoza președinte, a venit acea propunere a lui Brescia, trei-patru romani, antrenorul, Corioni presedinte, prieten de-al meu, hai sa mergem, sa schimbam aerul.

Nu ca Gica nu facuse bine acolo, facuse chiar foarte bine, dar era putin marginalizat, era o “cloaca” acolo, o gasca de 5-6 jucatori, si am batut cu pumnul in masa ca vrem sa plecam.

Pana la urma, Mendoza s-a calmat, i-am spus ca noi nu suntem tigani, ca suntem romani mai d-aştia asa, ca stau in Germania, ca am si cetatenie germana. Cluburile au tratat si Hagi a ajuns la Brescia.

La Brescia, unde n-a avut rezultate exceptionale, dar a facut o pregatire pe care ne-a demonstrat-o la Mondialul din America”, a declarat Becali.


Relația dintre Giovanni Becali și Gică Hagi se întinde pe foarte mulți ani, acesta fiind și unul dintre impresarii de top care „a avut grijă” de Hagi cândva.

El este convins că dacă nu ar fi intrat la pușcărie și l-ar mai fi impresariat pe Hagi, viitorul legendei fotbalului românesc ar fi arătat complet diferit față de prezent, deoarece el ar fi negociat transferul lui Ianis Hagi.

„Dacă nu aș fi fost închis, probabil, Ianis Hagi ar fi fost reprezentat de mine, pentru că el a rămas cu Chiodi… Dacă îl duceam eu la Fiorentina, acolo lucrurile se schimbau, altfel ar fi arătat cariera lui. Cu Pantaleo Corvino mă cunosc de 26 de ani și nu ar fi putut avea acele declarații despre Ianis”, a mai afirmat Giovanni Becali.